متخصص طب اورژانس با بیان توصیه هایی گفت: مراقب باشیم چهارشنبه سوری به چهارشنبه سوزی تبدیل نشود.

دکتر حمیدرضا ریحانی در گفتگو با خبرنگار وبدا گفت: با توجه به نزدیک بودن چهارشنبه آخر سال و مراسم چهارشنبه سوری برای اینکه سال 96 را به سلامت پشت بگذرانیم و با سلامت خود و خانواده خود به استقبال بهار سال 97 برویم باید به یکسری نکات و توصیه ها توجه کنیم.

وی افزود: کليه موادی که در نارنجک، ترقه، منور و ساير مواد آتش زا و محترقه استفاده می شوند، از مواد منفجره و آتش گير هستند که ماده ای خطرناک است اين مواد خاصيت خودبه خودی آتش گيری و انفجاری دارند لذا از نگهداری آنها حتی  به مقادير بسيار کم در منازل، زيرزمين، محل کار و... جداً خودداری کنيد.

دکتر ریحانی با بیان اینکه از حمل مواد محترقه و آتش گير و انفجاری حتی به مقادير بسيار کم، در جيب لباس و کيف جداًً خودداری نمایید، اظهار داشت: کودکان و نوجوانان از اقشار آسيب پذير هستند ، استفاده از اين مواد توسط آنان خطرات جدی به همراه داشته، سلامت آنان را به خطر انداخته و  در برخی موارد مرگ را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار داشت: بقايای مواد آتش بازی را سريعاً جمع آوری نکنيد حتماً 15 تا 20 دقيقه صبر کنيد بعد آن را جمع آوری کرده و در يک سطل محتوی آب بريزد و سپس دفع نمایيد هميشه در مواقع آتش بازی جهت اطفاء حريق، آب در دسترس داشته باشيد.

دکتر ریحانی با بیان اینکه کودکان به هيچ عنوان شخصا نبايد از مواد آتش بازی و محترقه استفاده نمايند، خاطرنشان کرد: مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد ديگر پرت نکنيد هم چنین هيچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شيشه ای يا فلزی قرار ندهيد، زيرا در صورت انفجار ذرات شيشه يا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.

متخصص طب اورژانس با اشاره به شب چهارشنبه سوری اذعان کرد: از نزديک شدن به موادی که برای انفجار يا احتراق آماده شده اند، دوری کنيد، زيرا خطر از دست دادن عضوی از بدن يا مرگ را به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: هر ساله شاهد حوادث در ايام چهارشنبه سوری از جمله سوختگی های شديد، از دست دادن چشم يا پاره شدن پرده گوش هستيم، اين مواد را شوخی نگيريد زيرا با زندگی خود بازی کرده ايد.

وی با اشاره به اینکه هيچگاه برای چاشنی از الکل برای آتش گيری مواد استفاده نکنيد، تصریح کرد: برای نگهداری از مواد منفجره و محترقه، آن را به طور ايمن در يک جعبه و دور از ساير مواد آتش گير يا گرما و الکتريسته و در مکانی خشک و خنک قرار دهيد.

دکتر ریحانی در ادامه تصریح کرد: از آتش زدن لاستيک، هيزم، کارتن خالی و امثال آن چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خيابان خودداري نماييد پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل از عوامل عمده بروز آتش سوزی است.

 وی به صاحبان فروشگاه های مواد شيميايی و رنگ فروشی ها توصیه کرد: از فروش هر گونه مواد آتش زا و مواد شيميايی به کودکان و نوجوانان جداً خودداری نمايند.

متخصص طب اورژانس خاطرنشان کرد: از ريختن مواد سريع الاشتعال مانند نفت، بنزين و مواد مشابه بر روی مواد آتش گير جداً خودداری  شود . هم چنين از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش ها بر روی آتش خودداری شود.

دکتر ریحانی با اشاره به اینکه حتی الامکان وجود يک کپسول خاموش کننده آتش پودری در نزديک محوطه آتش ضروری است، اذعان کرد: در صورت امکان يک شيلنگ آب در نزديکی محوطه آتش آماده گردد تا در صورت لزوم، بتوان از آن استفاده نمود حتماً قبل از ترک محل، از خاموش شدن آتش مطمئن شويد.

وی خواستار شد: هنگام بروز هرگونه آسیب حتما قبل از خود درمانی و تشدید آسیب باید به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کرد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image