عضو هيأت علمي گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکي مشهد ضمن توصیه به والدين براي نظارت و کنترل فرزندانشان اظهار داشت: آشنایی با خطرات مواد آتشزا و محترقه و دانستن نكات ایمنی از طرف خانواده ها و رعایت آنها سبب می شود تا چهارشنبه آخر سال به خاطره ای تلخ تبدیل نشود.
به گزارش وب دا، دکتر حميدرضا ريحاني با اشاره به اینکه مراسم چهارشنبه پايان سال براساس یک سنت دیرینه سمبلی از شادی و نشاط جامعه به شمار می رود که در سالهای اخیر با انفجار نارنجک و مواد محترقه دیگر همراه شده است خاطر نشان کرد: بیشترین قربانیان این حوادث کودکان و نوجوانان هستند که به علت بي اطلاعي و دور از چشم والدین به اقدامات خطرناک دست میزنند و شادي روزهاي پاياني سال و تعطيلات نوروزي را به کام خود و والدينشان تلخ مي کنند.
وي تصريح کرد: در حوادث چهارشنبه پایانی سال بیشترین آسیب ها بصورت سوختگی و جراحتهای مختلف در اندامها، صورت و چشم می باشد که در بعضی از موارد آسیب های غیرقابل جبرانی برای فرد ایجاد می کند که ممکن است تا آخر عمر همراه وی باشد .
عضو هيات علمي گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: آشنایی با خطرات مواد آتشزا و محترقه و دانستن نكات ایمنی از طرف خانواده ها و رعایت آنها سبب می شود تا چهارشنبه آخر سال به خاطره ای تلخ تبدیل نشود.
دکتر حمید رضا ريحاني، بروز آتش و سوختگی را شایعترین عارضه حوادث چهارشنبه پایانی سال عنوان کرد و افزود: در مواجهه با فردي كه لباسش آتش گرفته بايد ابتدا لباس را خاموش كرد و آن ها را از بدن مصدوم خارج و قسمت هايي از لباس را كه به تن مصدوم چسبيده قيچي كنند.
وی گفت: همچنین در زمان سوختگی ناحيه سوخته را با آب سرد شست و شو داده و آن را سرد كنید و ساعت، گردنبند، دستبند، انگشتر، كمربند و كفش هاي مصدوم را در آوريد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: افراد آسیب پذیر مانند زنان باردار، بیماران قلبی، بيماران اعصاب و روان و کودکان خردسال باید مراقبت بیشتری داشته باشند و بهتر است که در منازل باقی بمانند.
دکتر ريحاني افزود: صداهای بسیار بلند در چهارشنبه آخر سال ممكن است به دلیل ایجاد ترس و واهمه در زنان باردار منجر به زایمان زودرس و مشكلات دیگر شود.
وی با بیان اینکه در موارد آسيب به چشم و يا پلك ها بايد از ماليدن آنها خودداري كرده و با استفاده از يك ليوان يا مقوائي كه به شكل مخروط درآورده شده ، چشم مصدوم را پوشاند گفت: در این مواقع نيازي به گذاشتن دستمال، پنبه و يا گاز روي چشم نيست و توصيه ميشود در صورت وجود جسم خارجي از دستكاري آن بپرهيزید، چشم ها را شستشو ندهید زيرا فشار آب ممكن است، آسيب بيشتري به چشم وارد كند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : در مواقع بروز مصدوميت با تلفن 115 تماس بگيريد وبهتر است قبل از رسيدن نيروهاي امدادي، مواد غذائي و داروهاي مسكن مصرف نشود زيرا در صورت نياز به عمل جراحي، خوردن و آشاميدن انجام عمل را به تعويق مي اندازد.