عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تب دفاع طبیعی بدن در مقابل عفونت است، اذعان کرد: تب به تنهایی بیماری نیست.

دکتر محمدحسن اعلمی در این راستا در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: درجه حرارت طبیعی بدن روزانه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد خوردن، ورزش، خواب و حتی در ساعات مختلف روز درجه حرارت بدن تغییر می کند بیشترین درجه حرارت بدن در ساعت 6عصر و کمترین درجه ساعت 3 صبح است.

وی افزود: معمولا درجه حرارت طبیعی بدن در زیر بغل 2/37، زیر زبان 4/37 تا 8/37، گوش 38 و داخل مقعد نیز 38 می باشد به درجه حرارت بالای این درجات تب گفته می شود و باید گفت که درجه حرارت پیشانی دقیق نیست.

دکتر اعلمی با بیان اینکه برای گرفتن درجه حرارت دهانی با ترمومتر جیوه ای 4 دقیقه، زیر بغل 5 دقیقه و مقعد ی3 دقیقه لازم است، اظهار داشت: درجه حرارت دهانی در کودکان بزرگتر از چهار سال گرفته می شود بهتر است قبل از گرفتن درجه حرارت دهانی کودک از نیم ساعت قبل مایعات گرم یا سرد نیاشامیده باشد.

وی با بیان علل ایجاد تب و با اذعان اینکه تب به تنهایی بیماری نیست بلکه یک علامت و تب دفاع طبیعی بدن در مقابل عفونت است، تصریح کرد: البته علل غیرعفونی تب هم وجود دارد گاهی ایجاد درجه حرارت بدن به علت گرمازدگی نیز است که تب به حساب نمی آید و داروهای تب بر تاثیری بر آن ندارند در اینگونه موارد بایستی از آب سرد برای کاهش درجه حرارت استفاده کرد.

دکتر اعلمی به علل دیگر تب اشاره و خاطرنشان کرد: بعضی داروها مانند داروهای بیهوشی، آمفتامین ها و کوکائین باعث افزایش درجه حرارت می شوند گاهی تنها علامت یک عفونت خطرناک است، تب بالا امکان دارد باعث تشنج در کودکان کم سن شود عفونت های شایع مانند سرماخوردگی و عفونت روده ای همراه با تب هستند هم چنین واکسن ها به طور شایعی باعث تب می شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به راهکارهای درمان تب اشاره و بیان کرد: درمان تب بستگی به علت آن دارد پیدا کردن علت تب مهم تر از پایین آوردن آن می باشد گاهی آنتی بیوتیک لازم است استامینوفن و ایبوپرفن برای کاهش تب داده می شود به هیچ وجه از آسپرین برای کاهش تب استفاده نکنید مصرف آسپرین می تواند باعث سندرم رای شود که خطرناک و کشنده است.

وی در ادامه افزود: استامینوفن داروی خوبی برای پایین آوردن تب است بایستی به مقدار کافی با توجه به وزن کودک استامینوفن داده شود تا تب کاهش یابد در کودکان کوچکتر از یکسال به طور متوسط دو تا سه قطره به ازای هر کیلو وزن بدن به طور مثال کودک با وزن 10 کیلو بین 20 تا 30 قطره، شربت یا الگزیر برای کودکان یک تا دو سال نیم سی سی به ازای هر کیلو وزن بدن به طور مثال کودک با وزن 10 کیلو پنج سی سی، کودکان بالاتر از دو سال سوسپانسیون مقدار آن همانند شربت و در کودکان چهار سال به بالا از قرص استفاده می شود.

دکتر اعلمی هم چنین تصریح کرد: در تمام سنین می توان از شیاف 125 یا 325 استفاده کرد باید برای کودکان شش ماه تا دو سال از شیاف 125 و کودکان بزرگتر از شیاف 325 میلی گرم استفاده نمود.

وی با بیان اینکه استامینوفن در مدت یک ساعت به حداکثر اثر خود می رسد و بهتر است تا این زمان صبر کرد، اذعان کرد: فاصله زمانی تجویز استامینوفن در چهار ساعت و ایبوپروفن به صورت شربت 100 میلی گرم در هر پنج ساعت می باشد و می توان در کودکان بزرگتر از 6 ماه نیم سی سی به ازای هر کیلو وزن بدن به طور مثال در کودک با وزن 10 کیلو 5 سی سی استفاده کرد.

دکتر اعلمی به دیگر عوامل کاهش تب اشاره کرد و اظهار داشت: ایبوپروفن هر 6 ساعت داده می شود مصرف مایعات و نوشیدنی های فراوان مانند آبمیوه یا چای کم رنگ به پایین آوردن تب کمک می کند تن شویه (نه پاشویه) با آب ولرم (24 درجه) پس از گذشت یک ساعت از مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن به کاهش بیشتر تب کمک می کند البته تن شویه با الکل به هیچ وجه توصیه نمی شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image