معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بانوان تاثیرگذاری بسیارزیادی در تمامی حوزهها داشتند که یکی از آنها حوزه سلامت بوده است.
به گزارش وب دا، دکتر علی تقیپور در مراسم جشن ویژه ولادت باسعادت حضرت فاطمه که با عنوان ماه بانو برگزار شد، با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی به تمام معنا در تمامی حوزهها هستند، خاطرنشان کرد: یکی از این الگوهای برجستهای که برای بانوان مسلمان به یادگار مانده حجاب فاطمی است، اما تنها این موضوع نیست و دختر گرامی پیامبر اکرم(ص) به عنوان یک بانوی کنشگر در عرصه اجتماعی بودند، بانوی بزرگواری که همواره مطیع ولایت بودند و در همین مسیر به شهادت رسیدند.
دکتر تقیپور اضافه کرد: خداوند نعمتی را که زنان داده به مردان نداده و آن نعمت بزرگ مادری است و بانوان ما در کنار همسرداری و فرزندداری، در مسائل و موضوعات مختلف جامعه هم نقشآفرین هستند.
وی تاکید کرد: بزرگداشت روز زن و مادر در ایران در راستای یک خانم بسیار بزرگ و تاریخ ساز است و به فرموده امام راحل(ره) جبرائیل پس از پیامبر اکرم(ص) تنها بر یک نفر نازل شد و آن حضرت فاطمه زهرا(س) بود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در کشور ما نقش و جایگاه ویژهای برای زنان تعریف شده است، بیان کرد: جمع زیادی از بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه هستند و ما افتخار آفرینی بانوان این دانشگاه را در تمامی حوزهها اعم از فرهنگی، قرآنی، علمی، پژوهشی، ورزشی، آزمونهای بورد تخصصی و غیره دیدهایم.
وی افزود: زن در کنار نقش مادری و همسری، ستون و پشتوانه یک زندگی است و بانوان دانشگاهی در عرصههای مختلف علمی و اجتماعی خوش میدرخشند و در کارهایی که انجام میدهند و مسئولیتهایی که عهدهدار میشوند با نهایت دلسوزی و مسئولیتپذیری تلاش میکنند و به چیزی جز خدمت صادقانه و خالصانه به مردم فکر نمیکنند.
خدمترسانی ۱۵ هزار ۵۰۰ خانم شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در بخشهای مختلف حوزه سلامت
در این مراسم دکتر نغمه رزاقی، مسئول امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: امام محمدباقر(ع) میفرمایند حصرت فاطمه زهرا(س) امالمومنین هستند و ما قدردان تمامی مادران و بانوان دانشگاه بابت تلاشهای صادقانهشان هستیم.
وی افزود: در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۵ هزار ۵۰۰ خانم شاغل داریم که ۱۰ هزار ۸۷۴ نفر در مشهد و ۴۶۲۶ نفر مابقی هم در شهرهای تابعه این دانشگاه خدمت میکنند.
مسئول شورای سیاستگذاری بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه میانگین سنی بانوان شاغل در این دانشگاه ۳۷.۵۱ سال است و بیشترین گروه بین ۳۰ تا ۴۵ سال هستند، بیان کرد: بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۲۱ تا ۵۷ سال هستند، مدلهای استخدامی در حوزه سلامت متنوع بوده و تفاوت در میزان پرداختها هم به همین دلیل است.
دکتر رزاقی افزود: در میان بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۳۴۸ دکترا، ۱۲۹۹ کارشناس ارشد، ۱۰ هزار ۱۵۳ لیسانس، ۸۲۵ فوق دیلپم و ۱۸۷۵ دیپلم داریم.
وی با تاکید بر اینکه در شورای توانمندسازی بانوان تصمیمات مهم حوزه بانوان را داریم و در هر فصل یک جلسه برگزار میشود، گفت: ما در هر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک رابط بانوان داریم و در بحث توانمندسازی و ارتقاء مهارتهای عمومی زنان شاغل هم برنامههای بسیارخوبی برگزار شد که یکی از مهمترین آنها برنامه مثبت زندگی بود و در کنار آن برگزاری دورههای مهارتی و مطالعاتی و همچنین برنامههای اردویی بانوان را داشتیم.
مشاور امور بانوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: یکی از کارهای خوب انجام شده در حوزه پژوهش بود و در کارگروه پژوهشی زنان ۷ طرح مصوب داشتیم و در این حوزه موضوع فرزندآوری، فرزندپروری و جوانی جمعیت بهطور ویژه مورد توجه قرار گرفت.
دکتر رزاقی تاکید کرد: در هفته بزرگداشت مقام زن و مادر خدمات غربالگری بانوان، برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری شکوه مادری، جشنواره ماه بانو، نمایشگاه توانمندی بانوان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای خوب انجام شده فعال شدن مهدکودکهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و آخرین مورد آن در پردیس این دانشگاه بود و از دیگر موارد هم میتوان به طرح صلح و سازش، بهینه سازی ساعت کاری بانوان، فعال شدن کارانه آموزشی بانوان، فعال شدن دفتر مشاوره در کوهسنگی، مشاوره زوجین نوپا، تشکیل صندوق قرض الحسنه دانشگاهی، پیگیری ساعت ورزش بانوان در طول هفته به مدت ۹۰ دقیقه، پیگیری حق عائله مندی بانوان و پیگیری غربالگری دهان و دندان اشاره کرد.
برنامه ویژهای برای تمامی خانمها از جمله بانوان فعال در حوزه سلامت داریم
همچنین فاطمه حامد، سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی هم در این مراسم، گفت: مهمترین اهداف در حوزه بانوان سهم زنان در بحث مدیریت و استفاده از ظرفیت خانمها به خصوص جوانان این گروه در تمامی عرصههای کاری و مدیریتی بوده است.
وی افزود: در دولت چهاردهم که بر وفاق ملی تاکید دارد موضوع همافزایی بهطور خاص مورد توجه قرار گرفته و ما برای تمامی خانمها از جمله بانوان فعال در حوزه سلامت برنامه ویژهای داریم و بر حفظ و ارتقاء موقعیت و جایگاه شغلی تاکید داریم.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از بندهای مصوب در قانون جوانی جمعیت بحث مرخصی زایمان بوده و از تمامی بانوان شاغل در بخشهای دولتی و غیردولتی حمایت کامل و لازم را در این خصوص داشته و داریم.
حامد خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که بارها از سوی تمامی بزرگان و مسئولان و در راس آنها مقام معظم رهبری مورد تاکید واقع شده بحث حمایت از بانوان و توجه به نقش و جایگاه ویژه مادری بوده است و این موضوع در سطح استان بهطور ویژه مورد توجه واقع شده است.
تقدیر از ۲۰ بانوی شاخص دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۲۲۰ برگزیده جشنواره ماه بانو
در مراسم بزرگداشت روزن دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۲۴۰ بانوی شاخص و برگزیده این دانشگاه در سطوح استادی و کارمندی تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم از ۱۲ استاد و ۸ کارمند برگزیده در ۶ عرصه علمی، فرهنگی، هنری، پژوهشی، آموزشی و ورزشی تقدیر به عمل آمد.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم از ۲۲۰ برگزیده جشنواره ماه بانو که شامل ۲۰۰ کارمند و ۲۰ عضو هیات علمی بودند تقدیر به عمل آمد.
برپایی نمایشگاه توانمندیهای بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۲ قالب غرفه
در جریان برگزاری این مراسم نمایشگاه توانمندیهای بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب 12 غرفه دایر شد.
در این نمایشگاه کارهای نفیسی همچون تابلوهای نقش برجسته، صنایع دستی، ستهای چینی، سفالی و لعابی هفت سین، آثار نقاشی سیاه قلم، تابلوهای نقاشی و خوشنویسی در مقابل دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار تلاشهایی که در محیط کار دارند و در کارهای هنری فعالیت دارند و این دانشگاه بانوان توانمند بسیاری در این عرصه دارد.