يک فوق‌تخصص ايمونولوژي و آلرژي كودكان از شهروندان درخواست کرد:چنانچه در هواي آلوده دچار عوارضي مانند تنگي نفس، سوزش حلق و چشم و خارش پوست شدند،حتي اگر سابقه قبلي آلرژي ندارند،به پزشک مراجعه کنند.

دکتر فاطمه بهمنش با اشاره به اين که مونوکسيدکربن، دي اکسيد گوگرد،اکسيدنيتروژن،سرب هوايي با کيفيت پايين را ايجاد مي‌کند معضلي است که همه دنيا با آن مواجه هستند، درباره اين که کدام گروه سني در برابر آلودگي هوا آسيب‌پذيرتر هستند، گفت: سلامتي همه گروه‌هاي سني تحت‌تأثير آلاينده‌هاي هوا قرار مي‌گيرد، اما ما بيشتر نگران سنين پايين (کودکان) و سالمندان و افراد مبتلا به بيماري‌هاي مزمن بويژه بيماري‌هاي ريوي هستيم.

وي اظهار کرد: چنانچه مبتلايان به بيماري‌هاي انسدادي و آسم در معرض اين آلوده‌کننده‌ها قرار گيرند، به حمله و تشديد بيماري در آنها و در برخي موارد اورژانسي به بستري شدنشان منجر شده است، از اين رو توصيه مي‌شود:‌در حد امکان از منزل خارج نشوند، اما اگر ناگزير به رفت و آمد به بيرون از منزل شدند،از ماسک‌هاي فيلتردار و يا دو ماسک که روي آن گاز مرطوب هم گذاشته‌ايد، استفاده و در هواي آلوده از انجام ورزش‌هاي سنگين خودداري کنند.

دکتر بهمنش درباره توصيه‌هاي تغذيه‌اي نيز گفت: انواع مايعات بويژه شير و مواد لبني،سبزي و ميوه‌‌جات که خاصيت سم‌زدايي دارند را فراوان مصرف کنند.

وي افزود: اگر شهروندان در جريان رفت و آمد در سطح شهر و هواي آلوده با علايمي همچون احساس تنگي‌نفس، سوزش چشم‌ها و حلق،خارش پوست و هر نوع بيماري آلرژيک ديگر مواجه شدند، حتي اگر سابقه بيماري هم ندارند، براي بررسي‌هاي بيشتر به پزشک مراجعه کنند.

دانشيار دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در پاسخ به اين که «آلودگي منازل بعضا بيشتر از هواي بيرون است»، عنوان کرد:در برخي منازل و يا فضاهاي بسته بدليل دود سيگار و تنباکو و وجود سوخت ناقص که در برخي بخاري‌ها ديده مي‌شود و نبود تهويه مناسب و وجود برخي آلرژن‌هاي داخل محيط،ميزان آلودگي بويژه در زمستان بيشتراست.

وي با تأکيد بر نظافت فرش‌ها با جاروهاي برقي مکش بالا، توصيه کرد:داخل لوازم خواب،بالش‌ها،ملحفه‌ها و حتي پرده‌ها هفته‌اي يکبار با آب داغ شست‌و‌شو شوند که گردوغبار پراکنده در آنها برطرف شود.

به گفته دکتر بهمنش، موجودات ریز میکروسکوپی به نام "مایت" در ذرات گردوغبار هوا پراکنده‌اند؛آنها در مناطق با رطوبت بالا زندگی می‌کنند به همين دليل کاهش گرد و غبار و رطوبت محيط بهترين روش مبارزه با مايت است .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image