ترک دخانيات در افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي، خطر حمله قلبي مجدد و مرگ را به ميزان 50درصد  کاهش مي دهد.

 

به گزارش وب دا ، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه استعمال دخانيات يکي از عمده‌ترين علل مرگ و مير در جهان است اظهار داشت : خطر ايجاد بيماري‌هاي قلبي عروقي در اثر استفاده از سيگار در مردان تا 3 برابر و در زنان تا 6 برابر افزايش مي يابد و  ترک دخانيات در افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي، خطر حمله قلبي مجدد و مرگ را به ميزان  پنجاه درصد کاهش مي دهد.

دکتر محمد رضا جویا با بیان اینکه دود سیگار با دارا بودن بيش از چهار هزار نوع ماده سمي، باعث بروز بيماري‌هاي مختلفي مي‌شود گفت: از اين ترکيبات برخي همچون نيکوتين، منوکسيدکربن، آرسنيک، سانيد هيدروژن، آمونياک و هيدروکربونهاي آلي اثرات سوء بيشتري روي دستگاه‌هاي مختلف بدن دارد و بطور ميانگين افرادي که سيگار کشيدن را در دوران نوجواني آغاز مي‌کنند 20 سال زودتر از افراد غيرسيگاري جان خود را از دست می دهند .

وی در ايران مرگ‌هاي ناشي از مصرف دخانيات 50 هـــــزار نفر در سال برآورد شده است و پيش‌بيني مي‌شود طي 20 سال آينده اين ميزان به 200 هزار نفر در سال افزايش يابد خاطر نشان کرد : هزينه‌هاي درمان بيماري‌هاي ناشي از مصرف دخانيات در کشور حدود دو هزار و 540 میلیارد تومان در سال برآورد می شود .

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه استعمال نکردن هر گونه مواد دخانی و ترک آن در اسرع وقت بهترین راهکار حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با دخانیات است افزود: علت90 درصد سرطان‌هاي ريه، 15تا20درصد سايرسرطان‌ها ( سرطان روده بزرگ،کبد، رحم، خون و...) و 80 درصد موارد برونشيت مزمن و آمفيزم استعمال دخانيات مي‌باشد.

دکتر محمد رضا جویا اظهار داشت : استعمال دخانيات در ايجاد بيماري‌هاي گوارشي، کمردردهاي مزمن، پوکي استخوان‌ها، پوسيدگي دندان‌ها و بيماري‌هاي پوستي نقش مؤثري دارد.

وی خاطر نشان کرد : همچنین دخانيات قدرت باروري زنان را کاهش داده، خطر ايجاد سقط، تولد نوزاد با وزن کم، مرده زايي و يائسگي زودهنگام را افزايش مي‌دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image