كم خونی یك مشكل ناتوان كننده است كه به علت كاهش تعداد گلبولهای قرمز طبیعی خون یا كاهش میزان هموگلوبین ایجاد می شود و از بیماریهای شایع دوران کودکی به شمار می رود .

 

به گزارش وب دا ، عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت : كم خونی ممكن است به علت عدم تولید كافی گلبولهای قرمز در مغز استخوان ، كمبود آهن و سایر مواد لازم جهت خونسازی ، همچون اسید فولیك و ویتامین 12B ،بیماری هایی مانند بدخیمی های خونی (لوسمی)، كم خونی سلول داسی شكل و تالاسمی، از دست دادن بیش از اندازه خون، و یا عفونت ها باشد.

**** راهکارهای تشخیص کم خونی کودکان

دکتر احمد شاه فرهت با بیان اینکه کم خونی مشکل جدی به شمار می رود و می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد ،بررسی تمام علل كم خونی را ضروری دانست خاطر نشان کرد : رنگ پریدگی ،ضعف جسمانی، بی اشتهایی ، رنگ پریدگی زبان و پوست، بخصوص در نواحی نوك انگشتان، لبها واطراف چشم ها، داشتن فعالیت کمتر نسبت به همسالان، افزایش ضربان قلب در زمان فعالیت ،سرگیجه و نفس نفس زدن پس از مختصر فعالیت از جمله علائم کم خونی به شمار می رود .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه اگر والدین پس از بررسی وضعیت کودک به کم خونی او شک کردند بلافاصله باید با پزشک مشورت کنند خاطر نشان کرد : برای درمان كم خونی باید نخست علت آن تشخیص داده شود، مصرف مكمل خوراكی آهن، اسید فولیك یا استفاده از فرم تزریقی ویتامین 12B از جمله درمان هایی هستند كه برای انواع كم خونی  به كار می روند.

***فقر آهن شایعترین نوع کم خونی کودکان در زمان رشد

دکتر احمد شاه فرهت با اشاره به اینکه فقر آهن شایع ترین كم خونی در سنین رشد به شمار می رود اظهار داشت :  آهنگ رشد در دوران کودکی بسیار سریع بوده و دریافت وجذب آهن ممكن است به دلیل عدم تناسب رژیم غذایی و وجود برخی از مواد كه باعث جذب آهن می شوند، كم باشد.

عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد : برای رفع این مشكل باید از غذاهای حاوی آهن مثل جگر، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ و حبوباتی مثل عدس، به مقدار كافی استفاده كرد.

وی تاکید کرد : همچنین لازم است از 6 ماهگی كه سن شروع تغذیه تكمیلی است تا 2 سالگی قطره آهن ، روزانه 15 قطره به كودك داده شود. قطره آهن می تواند باعث سیاه شدن رنگ دندان ها شود. برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها می توان قطره را درعقب دهان چكانده و پس از آن به كودك آب داد و سپس دندان ها را با یك پارچه تمیز، پاك كرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image