مديرگروه مبارزه با بيماري‌هاي مرکز بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به افزايش آمار ابتلا به سرطان در کشورهاي درحال توسعه، اعلام کرد: سالانه 80هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در کشور افزوده مي‌شود و از اين ميان 30هزار مورد مرگ و مير رخ مي‌دهد.


به گزارش وب دا ، دکتر محمدرضا جويا در نشست خبري روز يکشنبه به مناسبت هفته مبارزه با سرطان، پيشگيري و تشخيص زودرس را کليد مبارزه با سرطان عنوان کرد و افزود:طبق آخرين گزارش وزارت بهداشت مربوط به سال 88،سرطان هاي پوست،پستان،معده،کولورکتال،مثانه،پروستات، لوسمي،مري،ريه و لنفوم 10سرطان شايع در کشور هستند که از اين ميان،سرطان معده با 726مورد ابتلا،پوست با 595مورد ابتلا و پستان با 541مورد ابتلا به ترتيب شايع‌ترين سرطان هاي حوزه علوم‌پزشکي مشهد به شمار مي‌آيند.

وي افزود: سال 88، 6هزار و 253مورد ابتلا به 10سرطان شايع يادشده در منطقه علوم‌پزشکي مشهد گزارش شد اما نتايج مربوط به آمار سال 89، تا پايان سال جاري مشخص مي‌شود.

دکتر جويا درباره عوامل خطري که قابل پيشگيري و اصلاح هستند،نيز گفت:استفاده از سيگار،داشتن افزايش وزن و چاقي،رژيم غذايي ناسالم،نداشتن تحرک بدني،آلودگي هوا و ....مهمترين ريسک فاکتورهاي ابتلا به سرطان هستند که بايد از آنها خودداري کرد.

وي با تأکيد بر تشخيص زودرس در مراحل اوليه ابتلا به سرطان، اظهار کرد: آگاهي از علايم اوليه سرطان‌ها مانند دهانه رحم،کولورکتال و ... به منظور جلوگيري از پيشرفت بيماري و درمان به موقع بسيار حايزاهميت است، اما متأسفانه در کشورهاي در حال توسعه اغلب سرطان در مراحل پيشرفته تشخيص داده مي‌شود.

مديرگروه مبارزه با بيماري‌هاي مرکز بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با بيان اين که غربالگري و استفاده اصولي از يک آزمون تشخيصي در افراد بدون علامت براي شناسايي موارد غيرطبيعي يا پيش سرطاني در درمان بموقع تأثير دارد،گفت: برنامه‌هاي غربالگري براي سرطان هايي موثر است که شايع باشد و يک آزمون تشخيصي غربالگري مقرون به صرفه، قابل قبول و در دسترس براي بيشتر جامعه در معرض خطر وجود داشته باشد.

وي از انجام غربالگري افراد در معرض سرطان کولورکتال در حوزه دانشگاه علوم پزشکي مشهد خبر داد و اظهار کرد:اين طرح از نيمه دوم سال در مرکز تحقيقات جراحي سرطان بيمارستان امام‌رضا(ع) آغاز شده و در جريان آن،خانواده درجه يک بيماران مبتلا به اين نوع سرطان مورد بررسي و پايش قرار مي گيرند.

به گفته دکتر جويا، آزمايش‌هاي ژنتيک بر روي 30 نفر تا کنون انجام شده و در صورت لزوم براي کولونوسکوپي ارجاع داده مي شوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image