مصرف مواد غذايي مناسب نقش موثري در سلامتي و پيشگيري از بروز بيماريهاي مزمن از جمله پوکي استخوان ايفاء مي کند و در اين ميان مصرف برخي از مواد غذايي تحليل و تضعيف استخوان ها را تسريع مي بخشد .

به گزارش وب دا ، مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد مصرف بيش از حد نياز نمک علاوه بر افزايش فشار خون ،  کلسیم را از استخوان برداشت می کند و باعث تضعیف استخوان می شود به طوري که هر دو هزار و 300میلی گرم سدیم دریافت شده باعث از دست دفتن حدود 40 میلی گرم کلسیم می شود.

دکتر زهرا اباصلتي با اشاره به اينکه اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث دفع کلسیم از طریق ادرار می شود خاطر نشان کرد :‌مصرف بيش از اندازه کافئين موجب برداشت کلسیم از استخوان می شود به طوري که  به ازای هر 100 میلی گرم کافئین دریافتی (موجود در یک فنجان کوچک تا متوسط قهوه)باعث از دست رفتن 6میلی گرم کلسیم می شود.

وي افزود:‌ همچنين مصرف الکل  بعنوان یک کلسیم بلوکر عمل می کند و از ساخته شدن و معدنی شدن استخوان جلوگیری می کند و باعث ضعف و پوکی استخوان می شود و در زمان شکستگی مانع ترمیم استخوان می شود.

مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکيد بر مصرف روغن مايع در رژيم غذايي اظهار داشت :‌ روغن مایع گیاهی برای تبدیل به جامد هیدروژنه می شود که اين امر موجب  تخریب ویتامین k می شود و  ویتامین k برای سخت و محکم شدن استخوان لازم است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image