معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد بر گسترش برنامه هاي خود مراقبتي ويژه مردان تاکيد کرد.

 

به گزارش وب دا ،‌دکتر رضا سعيدي با اشاره به شعار امسال هفته سلامت مردان ایرانی(سما) مبنی بر این که «با خودمراقبتی یک برنده باشید»، گفت: باید سواد سلامت و انگیزه های خودمراقبتی را در جامعه بالا ببریم و در روند خودمراقبتی،یکسری اقدامات و فعالیت های آگاهانه و آموزش داده شده از سوی فرد برای حفظ حیات و تأمین و ارتقاء سلامتی اش مورد توجه قرار می گیرد.

«خودمراقبتی» یک واجب شرعی است

دکتر رضا سعیدی روز یکشنبه ششم اسفندماه در نشست خبری هفته سلامت مردان ایرانی با تأکید بر این که «موضوع سلامت فقط جنبه های پزشکی ندارد بلکه موضوعی اعتقادی و شرعی است»، اظهار کرد: بر این اساس «خودمراقبتی» یک واجب شرعی است؛ بویژه این که مردان ایرانی بطور معمول نسبت به سلامتشان بی توجهند یا توجه کافی ندارند و شاید نشأت گرفته از فرهنگ ما باشد که مردان باید کمتر شکایت کنند و یا سعی کنند مشکلات و درد خود را نادیده بگیرند،چون مرد هستند!

مشکلات مختلف که مردان با آن مواجه هستند،بیشتر از زنان است

وی افزود: بر اساس آمارها،میزان معاینات و آزمایش های غربالگری در مردان نصف زنان است و حتی با جدا کردن معاینات پزشکی دوران بارداری زنان،باز هم میزان مراجعه به پزشک در مردان نصف زنان بوده و این درحالیست که مشکلات مختلفی که از نظر ریسک فاکتورها و مخاطرات سلامتی که با آن مواجه هستند،بیشتر از زنان است.

میزان مراجعه مردان به پزشک نصف زنان است

سعیدی با بیان این که «حوادث ترافیکی برای مردان 5 برابر بیشتر اتفاق می افتد»، اظهار کرد: آمارها بیانگر این است که اعتیاد نیز در مردان 10 برابر و سقوط از بلندی 3 برابر زنان مشاهده می شود،اما متأسفانه میزان مراجعه مردان به پزشک نصف زنان است.

سبک زندگی در مردان، ناسالم است

وی  با اشاره به ریسک فاکتورهای خطر برای سلامت مردان، گفت: اضافه وزن در 37درصد آقایان، چاقی 11درصد،فشارخون بالا 20درصد، مصرف سیگار 15درصد،فعالیت فیزیکی کم 24درصد و مصرف کم میوه و سبزیجات در 92درصد مردان دیده می شود که همگی بیانگر آنست که سبک زندگی در مردان، سبکی ناسالم است.

امید به زندگی سالم 10 سال کمتر از امید به زنده بودن است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که «امید به زندگی مردان ایرانی 72 سال است»، اظهار کرد:این میزان برای زنان ایرانی دو سال بیشتر است اما متأسفانه آنچه باید دقت داشت این که: از این میزان، امید به زندگی سالم 10 سال کمتر از امید به زنده بودن است؛یعنی 10 سال آخر عمر فرد توأم با درد و رنج و بیماری و بستری شدن است.

دکتر سعیدی تأکید کرد: اگر هر یک از ما به فکر سلامتی خودش باشد و سعی کنیم فعالیت های فیزیکی و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهیم و از مصرف سیگار و مواد مخدر خودداری کنیم و مراجعات منظم به پزشک داشته باشیم، می توانیم خوب زندگی کنیم.

مردان ایرانی را نسبت به سلامتیشان حساس کنیم

وی هدف از برنامه های هفته سلامت مردان ایرانی را حساس سازی مردان نسبت به سلامتیشان عنوان کرد و افزود: باید فرهنگ خودمراقبتی را در کل جامعه بویژه مردان نهادینه کنیم  و بدانیم مهمترین کسی که باید دلش به حال خودش بسوزد،خود انسان است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image