مدیرگروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به گسترش سرطان پروستات در کشور هشدار داد.
به گزارش وبدا، دکتر علی اصغر یارمحمدی، متخصص اورولوژی با بیان این که «طی دهه اخیر در کشور ما، بیماری های واگیر ریشه کن شده و بیماری های غیرواگیر و نوظهور جایگزین شده اند»، گفت: زمانی در بخش های بیمارستانی بدنبال یک بیمار سرطانی می گشتیم که به دانشجویان پزشکی نشان دهیم اما اکنون شرایط برعکس شده و متأسفانه با سونامی سرطان مواجه شده ایم.
سرطان های پروستات و مثانه غوغا می کند
وی افزود: در رابطه با بیماری های مردان،سرطان های پروستات و مثانه غوغا می کند، بطوری که اگر همه نیروها را بسیج کنیم و میزان داروها را هم افزایش دهیم، باز هم کششی کمتر از مراجعه بیماران وجود دارد.
دکتر یارمحمدی درباره علت افزایش میزان سرطان ها اظهار کرد: افزایش امید به زندگی افراد، شرایط آب و هوایی و تغییرات جوی، مدل تغذیه ای که نمی دانیم چه می خوریم!، استرس که شدید به بازار آمده و تأثیر مصیبت باری بر سلامت دارد و مصرف سیگار و دخانیات از مهمترین عوامل موثر بر بروز سرطان است.
با بحران سرطان پروستات در کشور مواجه هستیم
وی با اذعان به این که «با بحران سرطان پروستات در کشور مواجه هستیم»، درخواست اکید کرد که مردان بالای 45 سال برای معاینه و بررسی پزشکی به متخصصان اورولوژی مراجعه کنند.
مبارزه با سرطان پروستات خیلی آسان نیست
مدیرگروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت و ضرورت غربالگری سرطان پستان در زنان و سرطان پروستات در مردان، تصریح کرد:مردم آگاه باشند که مبارزه با سرطان پروستات خیلی آسان نیست و به همین دلیل برای بقای یک عمر طولانی و مفید ارزش دارد که مردان سالی یکبار به پزشک مراجعه و برای سلامتی شان هزینه کنند.
تنها راه پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات فقط و فقط معاینات سالیانه است
وی با بیان این که تنها راه پیشگیری مطلق از ابتلا به سرطان پروستات، برداشتن هر دو بیضه ها است، گفت: این امر هم نه علمی است و نه عرفی و اخلاقی و شرعی، پس تنها راه فقط و فقط معاینات سالیانه است.
به گفته دکتر یارمحمدی، عامل اصلی بروز سرطان پروستات ترشح هورمون مردانه تسترون از بیضه هاست.