کارشناسان تغذيه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکيد کردند :در طول سفر اصول تغذيهاي، بهداشت و ايمني مواد غذايي را رعايت کرده و مانند ساير مواقع به طور متناسب ، متعادل و متنوع از تمام گروههاي غذايي استفاده شود.
به گزار ش وب دا :در صورت مصرف غذاهاي كنسروي قبل از مصرف، از سلامت آنها اطمينان حاصل كرده و در صورت مشاهده برآمدگــي و فرورفتگي از مصرف آنها خودداري شود وقبل از مصرف حتما آنها را 20 دقيقه بجوشانند.
مسافران از مصرف مواد غذایی کم ارزش و نامناسب مثل سوسیس و کالباس خود داری کنند.و بهتر است از خوردن سبزيها به صورت خام، به دليل احتمال آلودگي خودداري کرده و ترجیحا سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی ،خیار و هویج فرنگی که شستشوی راحت تری دارند خریداری و مصرف کنند.
مواد غذایی مثل تخم مرغ و یا سیب زمینی آب بز که هنگام مصرف پوست گیری می شوند ویا مواد غذایی که بسته بندی های بهداشتی معتبر دارند برای استفاده در سفر مناسبترند.میوه ها نیز حتما به خوبی شستشو شوند
مسافران نوروزی بهتراست غذای مورد نیاز خود در طول مسیر همراه داشته باشند چون نمیتوان به کیفیت غذای رستورانهای بین راهی کاملا اعتماد کرد چرا که به علت حجم زیاد مشتری ممکناست بهداشت اولیه رعایت نشود
اما اگر چنانچه افرادی در هنگام سفر تمايل به مصرف غذا در رستوران دارند، چند نكته را مورد توجه قرار دهند: به رستورانهاي معتبر كه اصول بهداشتي بيشتر در آنها رعايت شده است، مراجعه کنند. (وضعيت بهداشت سالن، دستشوييها، كارگران و... تا حدي مي تواند معيار سطح بهداشت رستوران باشد).و در صورت امكان لوازم شخصي مانند قاشق، چنگال و ليوان مخصوص خود را همراه داشته باشند. از مصرف بعضي موادغذايي مانند سالاد الويه، همبرگر، كباب كوبيده و پياز در مكانهايي كه قابل اطمينان نيستند، خودداري شود.
مسافران به بهداشت فردي يعني شستوشوي دستها قبل از مصرف غذا توجه داشته باشند.ودر مورد آب آشاميدني در صورت امكان از آب معدني استفاده شود و در غير اين صورت به بهداشت پارچ و ليوانها دقت کنند.مصرف زیاد چای توصیه نمی شود اما حتما به اندازه کافی آب نوشیده شود .( چای مدر است و به خصوص در سالمندان نیاز به دستشویی رفتن را زیاد می کند.