مدير سلامت خانواده، تغذيه و مدارس دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد  گسترس فرهنگ خود مراقبتي را از مهمترين اهداف اجراي برنامه مدارس مروج سلامت در استان عنوان کرد .

به گزارش وب دا ، دکتر محمد احمديان درباره طرح مدارس مروج سلامت، اظهار کرد: اجراي اين طرح با اين ديدگاه ابلاغ شد که معتقديم قشر زيادي از جامعه ما را گروه نوجوانان و جوانان به خود اختصاص مي‌دهند که استعداد و يادگيري بالايي دارند و از اين رو اگر بتوانيم فرهنگ "خودمراقبتي" را در ميان آنها جا بيندازيم، اين سرمايه‌گذاري به طبع سلامت جامعه را بهتر تضمين مي‌کند.

ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه، پيشگيري از بروزبيماري‌ها را رقم مي زند

وي با بيان اين که دانش‌آموزان اگر بطور صحيح آموزش‌هاي سلامت را فراگيرند، مي‌توانند ساير اعضاي خانواده و افراد جامعه را آموزش بدهند، تأکيد کرد: بر اين اساس ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه، پيشگيري از بروز بسياري اختلالات و بيماري‌ها را رقم خواهد زد.

دکتر احمديان افزود: در سال تحصيلي 89، به استناد سند همکاري مشترک بين وزارت بهداشت آموزش و پرورش و نظر به توافقنامه وزراي اين وزارتخانه‌ها و با تاکيد بر توسعه کمي و کيفي طرح، 41 مدرسه در سطح شهرستانهاي تابعه دانشگاه، زير پوشش این برنامه قرار گرفتند و خوشبختانه در سال تحصيلي 91 - 90 نيز اين تعداد به583 مدرسه ارتقاء یافت و قرار است امسال يکهزار و 70 مدرسه وارد طرح مدارس مروج سلامت شوند.

مدرسه مهمترین نقش را در سلامت دانش‌آموزان دارد

مدير سلامت خانواده، تغذيه و مدارس دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره اهميت اين طرح تصريح کرد: بعد از خانواده، مدرسه مهمترین نقش را در سلامت دانش‌آموزان دارد و دانش‌آموز در مدرسه علاوه بر یادگیری، مهارت خواندن و نوشتن، دانش، نگرش و رفتارهای جدید را می‌آموزد و این رفتارها علاوه بر تاثیر بر سلامت فردی، نقش تعیین کننده‌ای در سلامت خانواده و جامعه دارد.

وي، ترویج و استقرار مفاهیم ارتقاي سلامت در بین دانش‌آموزان مدارس كشور از طریق استقرار نظام مدارس مروج سلامت را هدف کلي اين طرح برشمرد و گفت: مدارس مروج سلامت تلاش می‌کنند تا سلامت را در مدارس مستقر کنند و سلامتی را به آنهایی که در مدارس حضور دارند و کار می‌کنند و از طريق آنها به خانواده‌ها و جامعه گسترش دهد.

نحوه انتخاب مدارس مروج سلامت

دکتر احمديان درباره نحوه انتخاب مدارس مروج سلامت اظهار کرد: آموزش و پرورش به مناطق خود اعلام مي‌کند وهر مدرسه‌اي که توانايي اجراي اين طرح را داشت، اعلام آمادگي مي‌کند که مي‌تواند وارد طرح شود و ابتداي هر سال تحصيلي، هماهنگي بين آموزش و پرورش و مرکز بهداشت انجام و فاکتورهاي اوليه مدارس مروج اعلام مي‌شود و مميزي اوليه و ثانويه صورت مي‌گيرد.

143هزار و706 دانش‌آموز در مدارس مروج سلامت آموزش مي‌بينند

به گفته وي،61درصد مدارس مجری برنامه دخترانه و 39 درصد پسرانه و 66درصد مدارس مجری برنامه در مقطع ابتدایی، 23 درصد مقطع راهنمایی، 11 درصد مقطع متوسطه و از اين تعداد،15 درصد مدارس مجری برنامه در مناطق روستایی و 85 درصد در مناطق شهری و در مجموع 399 مدرسه ابتدایی، 140 مدرسه راهنمایی و 44 مدرسه متوسطه با جمعيت 143هزار و706 نفر مروج سلامت هستند.

29درصد مدارس مروج سلامت بدون ستاره هستند

دکتر احمديان با اشاره به اين که در مميزي، امتياز هر مدرسه‌اي که زير 55 شود،بدون ستاره است اما امتياز 55 به بالا، به ترتيب يک ستاره تا 5ستاره دريافت مي‌کنند، خاطرنشان کرد: بر اين اساس حدود 29درصد مدارس مروج سلامت بدون ستاره،29درصد يک ستاره،24درصد دو ستاره، 13درصد سه ستاره،3/4درصد 4ستاره و 2/0 درصد 5ستاره که تنها يک مدرسه را شامل مي‌شود.

آستان قدس‌رضوي در 10مدرسه، پايگاه تغذيه سالم برپا کرده است

مدير سلامت خانواده، تغذيه و مدارس دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد، محورهاي تغذيه، سلامت محيط و برگزاري کلاس‌هاي مهارت اندوزي زندگي دانش‌آموزان و فرزندپروري براي والدين پرکارترين فاکتورها در مدارس مروج سلامت تابعه دانشگاه بوده‌اند،گفت: بوفه سالم و عرضه خوراکي‌هاي مجاز و موردتأييد وزارت بهداشت مانند ميوه‌هاي خشک،انواع مغزها به ميزان کم، ساندويچ نان و پنير و ...در مدارس مروج سلامت پيگيري مي‌شود و در اين رابطه آستان قدس رضوي در 10مدرسه، پايگاه تغذيه سالم و فرآورده‌هاي مجاز عرضه مي‌کند.


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image