رييس بخش جراحي سرطان بيمارستان امامرضا(ع) از خانوادهها درخواست کرد: اگر مشکلي پزشکي دارند، از راههاي آکادميک و پزشکان باتجربه و آموزشديده، درمانهاي استاندارد را شروع کنند، چون سرطانها هرچه زودتر تشخيص داده شوند،درمان زودتر آغاز ميشود و به اين ترتيب نتايجي که منجر به افزايش طول عمر ميشود را بيشتر خواهيم داشت.
دکتر علي جنگجو در گفتو گو با خبرنگار وبدا،در رابطه با اين که در مواجهه با سرطان چه بايد کرد؟، گفت: متأسفانه بسياري خانوادهها با توجه به تبليغي که در جامعه درباره استفاده از طب سنتي ميشود، براي رفع درد و يا درمان بيماريشان به سمت درمانهاي سنتي ميروند و بدليل تأخير در شروع درمانهاي استانداردي که در دنيا تجربه شده، آسيب ميبينند و بدنبال مراجعه ديرهنگام و درمان ديرهنگام، طول عمر مناسبي ندارند.
وي خاطرنشان کرد: بر اين اساس در بسياري موارد، درماني که براي بيمار سرطاني انجام ميدهيم، صرفا براي تغيير کيفيت زندگي فرد است و هيچ هدفي از افزايش طول عمر براي بيمار نداريم و با انجام جراحي اجباري براي نمونه انسداد روده بيمار و يا زخم عفوني روي سينهاش را برطرف ميکنيم ولي اين درمانها در اين مرحله از پيشرفت بيماري، هيچ تأثيري بر افزايش طول عمر بيمار ندارند.
عضو مرکز تحقيقات جراحي سرطان دانشگاه علومپزشکي مشهد به اين نکته اشاره کرد که در کشورهاي اروپايي، سرطان پستان را در بيش از 80درصد موارد، از طريق سيستم بيماريابي يا غربالگري شناسايي ميکنند و بيشتر اين بيماران نهايت يک چهارم يا يک سوم پستانشان با جراحي برداشته ميشود و باقي پستان بازسازي شده و شکل طبيعي خود را حفظ ميکند؛ بنابراين درمانها استاندارد و بموقع انجام ميشود و مرگ اغلب اين بيماران بدليل درمان مناسب بخاطر سرطانشان نيست بلکه بدليل ديگري غير از سرطان فوت ميکنند.
دکتر جنگجو افزود: اگر از طريق سيستم بيماريابي بتوانيم موارد مبتلا را شناسايي و تشخيص بموقع دهيم و درمانها را بموقع شروع کنيم،از ناتوانيهاي ظاهري براي بيمار پيشگيري کردهايم؛ ضمن اين که افزايش طول عمر حتي عمر طبيعي را براي فرد به ارمغان آوردهايم.
وي با بيان اين که «ابزارهاي تشخيصي که در حال حاضر مورد استفاده قرار ميگيرند، بسيار پيشرفته و قابل اعتماد و در حد کشورهايي است که اين ابزارها را توليد ميکنند»، تصريح کرد: نوينترين و مجهزترين ابزارهاي تشخيصي را به همت اساتيد و دولتمردان وارد کشور کردهايم و يا در داخل توليد شده است و به اين ترتيب بيماريها خيلي زود تشخيص داده ميشوند.
رييس بخش جراحي سرطان بيمارستان امامرضا(ع) اظهار کرد: زماني که بيماري بموقع تشخيص داده شود، فکر ميکنيم که شيوع آن بيماري در جامعه بالا رفته است و به همين دليل شايد يکي از دلايل سونامي سرطان، افزايش روشهاي نوين تشخيصي در کشور باشد که موجب ميشود تعداد بيشتري را تشخيص دهيم.