معاونت بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد گفت: قبل از طبخ مرغ، پوست آن بطور کامل جدا کنيد.
به گزارش وبدا، اين معاونت درباره اين که در سنين بالاي 60 سال چه بخوريم؟، عنوان کرد: مصرف ماهي به علت داشتن چربي مفيد امگا3، سبب کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ميشود و به همين دليل توصيه ميشود سالمندان بويژه حداقل دوبار در هفته ماهي مصرف کنند و براي بهبود طعم ماهي ميتوان سبزيهاي معطر و آبليمو به آن اضافه کرد.
همچنين چنانچه سطح چربيخون بالاست و يا فرد مبتلا به فشار خون بالا يا چاقي است، حداکثر سه عدد تخممرغ در هفته مصرف شود و بايد دقت داشت که اين تعداد تخممرغ در انواع کوکو، کيک و تمامي غذاهاي حاوي تخممرغ نيز محاسبه ميشود.
به گفته کارشناسان تغذيه، اين محدوديت مربوط به زرده تخممرغ است و سفيده تخممرغ فاقد کلسترول بوده و داراي پروتئين باارزش و مناسبي است.
معاونت بهداشتي همچنين با تأکيد بر جايگزين کردن شير و لبنيات کمچرب به جاي نوع پرچرب، به اين نکته اشاره کرد که کره، خامه، سرشير و بستني جزو گروه شير و لبنيات نيستند و بايد مصرف آنها را در سنين بالاي 60سال بدليل اين که حاوي کلسترول هستند، بسيار محدود کرد.
همچنين سالمندان از مصرف زياد شيرينيهاي خامهدار، چيپس و سسهاي چرب خودداري کنند و از سبزيها، ميوهها، حبوبات، غلات و نانهاي سبوسدار که حاوي مقدار زيادي فيبر و ويتامينهاي آنتياکسيدان و مقدار کمي چرب هستند و از بروز بيماريهاي قلبي پيشگيري ميکنند به ميزان کافي استفاده کنند؛البته در مصرف اين مواد غذايي هم نبايد زيادهروي کرد زيرا مصرف بيش از حد نياز آنها نيز موجب دريافت بيشتر انرژي و افزايش وزن ميشود.
استفاده از ميوهها و سبزيها را به ميزان 5سهم در روز، گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها 2 تا 3 واحد در روز و نان و غلات 6 تا 11 واحد در روز توصيه ميشود و بهتر است تا حد امکان ميوه و سبزيها بصورت تازه مصرف شوند و در صورت نياز به پخت سبزيها بهتر است آنها را بخارپز کرد تا خواص تغذيهاي آنها حفظ شود.