استاد دانشکده دندانپزشکي علوم‌پزشکي مشهد بر پيشگيري در تمام سنين تأکيد کرد و گفت: عمده مراجعات به دندانپزشکان اطفال بدليل پوسيدگي دندان کودکان است و در رابطه با کودکاني که از  شيرمادر بهره‌مند شده‌اند، مشکل پوسيدگي دندان‌ها خيلي کمتر مشاهده مي‌شود.

شيشه شيرشيرين موجب پوسيدگي و آبسه دندان‌هاي کودک مي‌شود

دکتر عباس مکارم در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا با تأکيد بر کنترل مواد قندي، اظهار کرد: مشکلي که متأسفانه همچنان در جامعه ما رواج دارد، استفاده از شيشه شير است و هنوز برخي خانواده‌ها نگرش درستي نسبت به اين موضوع ندارند که وقتي شيشه شير شيرين مدت‌ها در دهان کودک مکيده مي‌شود و 4 تا 6 دندان‌ بالاي فک در حوضچه شير و مواد قندي شناور هستند و بعد از مدتي دندان‌هاي کودک پوسيده و حتي دچار آبسه و عفونت مي‌شوند.



آسيب تکلمي براي کودکاني که دندان‌هاي بالايي را از دست مي‌دهند

وي افزود: کودکاني که در سنين پايين دندان‌هاي بالايي را بدليل شدت پوسيدگي از دست مي‌دهند، گاه براي تلفظ کلمات دچار مشکل مي‌شوند و از نظر تکلم آسيب مي‌بينند و گرفتاري پوسيدگي دندان در خردسالان در سلامت روح آنها و اقتصاد خانواده تأثير بسزايي دارد و به همين دليل پيشگيري اوليه بهترين رويکرد خانواده‌ها مي‌تواند باشد.

دندان‌هاي کرسي شيري تا حدود 12سالگي بايد در دهان کودک باقي بماند

دکتر مکارم با اشاره به اين که «دندان‌هاي کرسي شيري تا حدود 12سالگي بايد در دهان کودک باقي بماند»، خاطرنشان کرد: اين درحاليست که کودک بيشتر عمل جويدن غذا را با استفاده از اين دندان‌ها انجام مي‌دهد و تا سنين 10 تا 12 سالگي بايد از اين دندان‌ها استفاده کند و اگر اين دندان‌‌ها دچار پوسيدگي شوند، کودک در خوردن غذا بويژه غذاهايي مانند گوشت و سبزيجات که الياف دارند، دچار مشکل مي‌شود و بتدريج از خوردن غذاهاي مفيد صرفنظر مي‌کند و به غذاهاي شيرين و سيکل معيوب روي مي‌آورد.

استاد دانشکده دندانپزشکي علوم‌پزشکي مشهد درباره تأثير استفاده از شيشه و پستانک در کودکان بر سلامت دندان‌هاي شيري، گفت: پستانک و شيشه اگر سفت باشد و در زمان طولاني از سوي کودک مکيده شود، مي‌تواند موجب کج کردن دندان‌هاي او شود و فاصله بين دندان‌‌هاي شيري بالا و پايين‌ را بيشتر کند و حالت قوس باريکي به خود گيرد.

استفاده از شيشه و پستانک براي کودکان حذف شود

دکتر مکارم تصريح کرد: در رابطه با شير مادر و مکيدن پستان مادر بواقع نعمت عجيبي است که تکامل روحي و فک و دندان‌ها را به ارمغان مي‌آورد و توصيه مي‌شود که تا حد امکان، استفاده از شيشه و پستانک براي کودکان حذف شود و مادر بايد با پستان خود، کودک را به آرامش روحي برساند.

اين دندانپزشک اطفال با بيان اين که «مکيدن افراطي انگشت شصت از سوي کودکان موجب جلو آمدن قسمت قدامي فک بالا و فاصله بين دندان‌هايشان مي‌شود»، اظهار کرد: براي ما تغييرات فکي و مشکلات ارتوپدي کودک اهميت بيشتري دارد و اگر اين دندان‌ها کشيده شود، علاوه بر اين که فضاي دنداني خالي مي‌ماند و تغذيه کودک دچار مشکل مي‌شود، فضا براي رويش دندان‌هاي دايمي کودک کم مي‌شود و جز ارتودنسي که پرهزينه هم هست، کار ديگري نمي‌توان کرد.

مسواک زدن براي پيشگيري از بيماري‌هاي لثه اهميت زيادي دارد

به گفته دکتر مکارم، مسواک زدن براي پيشگيري از بيماري‌هاي لثه اهميت زيادي دارد و هر چه سن بالاتر مي‌رود، بدليل افزايش مقاومت دندان‌ها بطور معمول شيوع پوسيدگي‌هاي دندان کمتر مي‌شود اما بيماري‌هاي لثه مشکل‌آفرين مي‌شود.


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image