مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از شناسايي 87 کانون سالک در استان خبر داد .
به گزارش وب دا ، دکتر محمد رضا جويا اظهار داشت :زمينهاي تسطيح نشده و رها شده ، جوي هاي آب لايروبي نشده ، مناطق نياز به سم پاشي به علت شدت آلودگي به پشه و مناطق انباشت نخاله هاي ساختماني و زباله را از جمله کانونهاي سالک برشمرد و اظهار داشت :در سال گذشته نيز 300 کانون سالک در استان شناسايي و به شهرداري ها معرفي شد که بيشتر اين کانونها پاکسازي شده است .
وي با اشاره به اينکه پيشگيري و کنترل سالک يک موضوع فراسازماني است خاطر نشان کرد :به همين منظور از ابتداي امسال کارگروه ويژه سالک در فرمانداري مشهد به دبيري مرکز بهداشت شماره يک راه اندازي شده است و دراين کارگروه براي نخستين بار برنامه عملياتي پيشگيري و کنترل سالک رونمايي و به سازمانهاي ذيربط ارائه شد .
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به برنامه هاي انجام شده در خصوص کنترل و پيشگيري از سالک گفت :نصب بنر هاي اطلاع رساني با موضوع فعاليتهاي پيشگيرانه ، لايروبي جوي ها ، سم پاشي برخي از مناطق ،اجباري شدن نصب توري در تمامي ساختمانها در زمان صدور پايان کار ، پيگيري زمينهاي رها شده و حصار کشي و پاک سازي آنان از جمله اقدامات انجام شده به شمار مي رود .
دکتر محمد رضا جويا به اقدامات انجام شده در خصوص درمان بيماري سالک خاطر نشان کرد :در حال حاضر هفت مرکز کرايوتراپي براي درمان رايگان افراد مبتلا در مشهد راه اندازي شده است و 16 هزار دوز آمپول گلوکانتيم مورد تائيد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي ميان مراکز بهداشتي درماني توزيع شده است .
وي مهمترين راهکار در خصوص پيشگيري از ابتلا به سالک را خود فرد دانست و گفت :با افزايش ميزان آگاهي و اقدامات پيشگيرانه از جمله نصب توري بر روي پنجره ها ، پوشیدن لباسهای آستین بلند در مکانهای باز و در زمان خواب و رعايت بهداشت مي توان از اين بيماري جلوگيري کرد .
گفتني است :سالك يك بيماري پوستي است كه بوسيله گزش پشه خاكي آلوده به انگل لیشمانیا ، منتقل مي شود و سالانه حدود دوميليون مورد بيماري درسراسر دنيا وازجمله ايران را به این بیماری مبتلا می کند
زمان ابتلاء به سالک بیشتر از اردیبهشت ماه تا دی هر سال و از ابتدای شب تا زمان صبح به دلیل بی حرکت شدن انسان است و بيماري در آغاز به صورت يك برجستگي كوچك(پاپول) بوده كه به تدريج بزرگ شده و به صورت زخم در ميآيد. زخمها خود به خود طي مدت شش ماه تا یک سال بهبود مييابد و پس از درمان كامل محل ضايعه به صورت يك جوشگاه باقي ميماند و به غير از يك فرورفتگي ساده، عارضه ديگري براي فرد ندارد.