مدير سلامت خانواده ، جمعيت ، تغذيه و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از اجراي طرح غربالگري اختلالات تکاملي کودکان زير يک سال در شهرهاي زير پوشش اين دانشگاه خبر داد .
به گزارش وب دا ، دکتر محمد احمديان با اشاره به اينکه در حال حاضر دوره هاي آموزشي متخصصين اطفال ، هسته هاي آموزشي شهرهاي زير پوشش دانشگاه به اجرا در آمده است و پس از آن به طور آبشاري کارشناسان مراکز بهداشتي شهرستانها آموزشهاي لازم را فرا مي گيرند اظهار داشت :بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده اين طرح از شهريور ماه امسال وارد مرحله اجرايي مي شود .
وي با اشاره به اينکه برخي از کودکان از بدو تولد به علت دريافت سيگنال هاي محيطي اوليه ،عوامل ژنتيکي و مراقبتها و نگهداري هاي پس از تولد مسير تحريک عصبي آنان به خوبي رشد نمي کند و اين امر موجب بروز اختلالات تکاملي کودکان مي شود اظهار داشت :در صورتي که مسيرهاي عصبي از جمله آغاز سخن گفتن ، تمرکز در نگاه کردن و زمان نشستن به خوبي طي نشود کودکان دچار اختلال تکاملي مي شوند در حالي که با شناسايي به موقع مي توان از بروز اين مشکلات جلوگيري کرد .
مدير سلامت خانواده ، جمعيت ، تغذيه و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد :در اين طرح تمامي کودکاني که 12 ماه کامل دارند با مراجعه به مراکز بهداشتي درماني شهري و خانه هاي بهداشت روستايي زير پوشش قرار گرفته و درصورتي که کودکي دچار اختلال باشد به پزشک متخصص ارجاع داده مي شود .
دکتر محمد احمديان افزود :شناسايي به موقع کودکان دچار اختلالات تکاملي و اجراي برنامه هاي کاردرماني و آموزش به والدين و انجام مداخلات تخصصي پزشکي نقش موثري در کاهش آسيبهاي اختلالات تکاملي کودکان دارد .
وي افزود :در حال حاضر حدود 10 تا 15 درصد کودکان داراي اختلال تکاملي هستند و يکي از علل آن مي تواند مشکلات تغذيه اي و عدم رسيدگي لازم در دوران شيرخوارگي و کودکي باشد.