با توجه تاکید سازمان بهداشت جهانی مبنی بر حمایت از مادران شیر ده، و مشکلاتی که در شروع موفق شیردهی ظرف ساعت اول تولد و برقراری تماس پوستی اولیه مادر و نوزاد وجود دارد، و ضرورت نشان دادن اهمیت این دوره طلایی برای حمایت از مادر که بر تداوم شیردهی موفق نیز تاثیر گذار است، کمیته کشوری تغذیه با شیرمادر شعار سال جاری را« شروع تغذیه نوزاد با شیرمادر از ساعت اول تولدو حمايت مادر ؛ كليد تداوم شيردهي و سلامت كودك» انتخاب کرده است.
دکتر مجتبی قائمی معاون امور بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت کاشمر با اشاره به شعار امسال هفته جهانی شیرمادر که «حمایت از تغذیه با شیرمادر: همراه مادر» است، خاطر نشان کرد:یکی از اهداف هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، جلب توجه به اهمیت حمایت مردمی برای کمک به مادران جهت استقرار و حفظ تداوم تغذیه با شیرمادر است وشعار امسال مشاوره تغذیه با شیرمادر را توسط گروه های مردمی تاکید می کند، حتی هنگامی که مادران قادر به شروع شیردهی خوب هستند.
معاون بهداشتی کاشمر گفت: اغلب اوقات در هفته ها یا ماه های اول پس از زایمان کاهش چشمگیری در میزان و روش های تغذیه باشیرمادر بویژه در تغذیه انحصاری با شیرمادر رخ می دهد. در این دوره وقتی مادران در سیستم بهداشتی ویزیت نمی شوند، سیستم حمایتی جامعه برای مادران، ضرورت پیدا می کند.
دکتر قائمی با اشاره به این مطلب که حمایت مداوم برای حفظ تداوم تغذیه با شیرمادر می تواند به طرق مختلف فراهم شود گفت:بطور سنتی حمایت توسط خانواده فراهم می شود. همان طور که جوامع تغییر می کنند بویژه در اثر شهرنشینی، حمایت از مادران بطور وسیع تر لازم است که از سوی کارکنان بهداشتی آموزش دیده، مشاورین شیردهی، رهبران جامعه یا توسط دوستانی که خود مادر هستند، ارائه شود.
وی خاطر نشان کرد:برنامه مشاوره مردمی، شیوه ای اثر بخش و اقتصادی برای رسیدگی به تعداد بیشتری از مادران به دفعات بیشتر است. مشاورین مردمی می توانند هر فردی از آحاد جامعه باشند که برای حمایت از مادران آموزش دیده باشند. مشاورین مردمی آموزش دیده که به سهولت برای مادران در دسترس باشند، راه نجاتی برای حل مسائل شیردهی و سوالات مادران می شوند.