بطور تقريبي تمام مادران قادر به شيردادن کودکشان هستند
دکتر رضا سعيدي روز دوشنبه در نشست خبري که در استانداري برگزار شد، درباره اهميت تغذيه نوزاد با شيرمادر، عنوان کرد: بر اساس مطالعات بطور تقريبي تمام مادران به جز مواردي خاص و محدود، قادر به شيردادن کودکشان هستند و اگر همه زنان، تغذيه با شيرمادر را در يکساعت اول تولد آغاز کنند، حداقل جان يک ميليون از 4ميليون نوزادي که هر ساله در جهان فوت ميکنند، نجات مييابد.
وي درباره فوايد شيرمادر براي نوزاد گفت: مرگ و مير ناشي از بيماريهاي اسهالي در نوزادان شيرخشکي 15 برابر و فوت ناشي از بيماريهاي تنفسي 4 تا 5 برابر بيشتر است.
تغذيه نوزاد با شيرمادر يکي از مباحث جدي دنياي امروز
دکتر سعيدي، مقوله تغذيه نوزاد با شيرمادر را يکي از چالشها و مباحث جدي دنياي امروز برشمرد و اظهار کرد:بهره هوشي نوزاداني که با شيرمادر تغذيه شدهاند، 10تا 12 واحد بالاتر از نوزادان شيرخشکي است و اين درحاليست که در کودکاني بهرهمند شده از شيرمادر خطر ابتلا به ديابت، آسم، انواع آلرژيها،مشکلات قلبي، خرابيهاي دندانها و .. در بزرگسالي کاهش مييابد.
هضم شيرمادر نسبت به ساير شيرها بهتر است
معاون بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد با اشاره به هضم بهتر شيرمادر نسبت به ساير شيرها، خاطرنشان کرد: استفاده و مصرف شيرمادر راحتتر از شيرمصنوعي است و درجه حرارت و ميزان چربي، کربوهيدرات و پروتئين آن هميشه به اندازه است.
فوايدي که شيردادن براي مادران به همراه دارد!
دکتر سعيدي همچنين درباره فوايدي که شيردادن براي مادران به همراه دارد، نيز اظهار کرد: تغذيه با شيرمادر اثر قابلتوجهي در تکامل کودک، روابط عاطفي مادر و شيرخوار حتي در درازمدت، بالا رفتن اعتماد به نفس مادر در نگهداري کودک، کاهش احتمال ابتلا به برخي سرطانها و پوکي استخوان و کمخوني را بدنبال دارد.
مادر شيرده به هيچوجه نياز به گرفتن رژيم غذايي ندارد
وي در پاسخ به پرسش وبدا درباره برخي نگرانيهاي مادران براي تناسباندام حين شيردهي، گفت: مادر شيرده به هيچوجه نياز به گرفتن رژيم غذايي براي کاهش وزن ندارد، چراکه در جريان شيردهي پس از چند ماه بطور معمول به وزن قبل از بارداري خود بازمي گردند؛ ضمن اين که توصيه ميشود مادران شيرده روزانه 300کالري بيشتر مصرف کنند.