آب آلوده نقش موثري در ابتلا به هپاتيت E دارد
دکتر محمد رضا هدايتي مقدم در جريان يک برنامه آموزشي در رابطه با "هپاتيت و کبد" که در فرهنگسراي خانواده برگزار شد با اشاره به انواع هپاتيت از A تا E، گفت: هپاتيتE بيشتر در مناطق پرجمعيت و شرايط غيربهداشتي ديده ميشود و از طريق دهاني و مدفوعي انتقال مييابد و ميزان شيوع آن در مشهد بين 14 تا 15 درصد بدليل آبهاي آلوده تخمين زده ميشود.
5/1 ميليون نفر ناقل ويروس هپاتيت در کشور داريم
وي اعلام کرد: در کشور ما نيز حدود 5/1 ميليون نفر ناقل ويروس هپاتيت هستند و بطورکلي ميزان اين بيماري، شيوع متوسط دارد.
دکتر هدايتيمقدم با بيان اين که «کبد بزرگترين غده و اندام مهمي در بدن است که بدون آن، حيات غيرممکن است»، اظهار کرد: کارکرد اصلي کبد ساختن پروتئينها و ترشح به خون، ذخيرهکردن و سوخت و ساز و تبديل موادغذايي، سمزدايي و توليد و ترشح صفرا که به هضم مواد چربي کمک زيادي ميکند، است و بطور کلي کارخانه شيميايي براي بدن است.
اختلال در ترشح يا دفع صفرا موجب بروز بيماري زردي(يرقان) ميشود
وي افزود: کبد گلبولهاي قرمز که عملکرد خود را از دست دادهاند، را نوسازي ميکند و مهمترين فاکتورهاي انعقاد خون در کبد توليد ميشود؛ ضمن اين که اختلال در ترشح يا دفع صفرا موجب افزايش بيلي روبين خون و بروز بيماري زردي(يرقان) ميشود.
هپاتيت يعني التهاب کبد
به گفته عضو هيأت علمي جهاددانشگاهي مشهد، هپاتيت از دو واژه لاتين "هپات" به معني کبد و "يت" به معني التهاب گرفته شده و شايعترين علل بروز آن در دنيا، ويروسها هستند.