مدیرگروه تغذیه و بيوشيمي دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به اين که «کاهش نيازهاي غذايي تا مدتي پس از ماه مبارک همچنان ادامه دارد»، توصيه کرد: بر اين اساس روزهاي نخست پس از روزه‌داري بهتر است غذاهاي کم‌کالري و کم‌چرب استفاده و مراعات دستگاه گوارش شود تا به تدريج به حالت عادي بازگردد.

دکتر محمد صفريان، متخصص تغذيه و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا، درباره توصيه‌هاي غذايي بعد از ايام روزه‌داري، گفت: در حالي که نيازهاي تغذيه‌اي در ماه مبارک رمضان بين 10 تا 15درصد کاهش مي‌يابد، اما يکي از مضرات رژيم‌هاي نامناسب غذايي در اين ماه، اضافه وزن است که بعد از پايان ماه روزه، بايد افراد با رعايت رژيم غذايي و پرهيز از پرخوري، آن را جبران کرده و به وزن قبلي بازگردند.

وي خطاب به افراد گفت: اگر کاهش وزني در جريان ماه مبارک رمضان داشته‌اند، با بازگشت به عادات بد غذايي، اين دستاورد را از بين نبرند و از الگوهاي صحيح تغذيه‌اي پيروي کنند تا سالم و شاداب بمانند.

دکتر صفريان همچنين توصيه کرد: خانواده‌ها مصرف ميوه و سبزي‌ها را به جد در برنامه غذايي خود قرار دهند و از غذاهاي سالم استفاده کنند و به الگوي غذايي فست‌فودها بازنگردند.

با پايان ماه مبارک رمضان، گروهی از افراد تصور می‌كنند می‌توانند هر ميزاني دوست دارند غذا بخورند و دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد!، در حالي که متخصصان و كارشناسان تغذیه بارها هشدار داده‌اند كه افراد به عادات مثبت غذایی كه طی این ماه بدست آورده‌اند، ادامه دهند و آنها را براحتی ترك نكنند؛ براي نمونه اگر توانسته‌اند یك ماه نوشابه و فست‌فودها را كنار گذارند و یك ماه كمتر از غذاهای چرب و پركالری استفاده‌ کنند، مطمئن باشند از این پس هم می‌توانند.

به اعتقاد متخصصان تغذيه، بويژه در روزهای نخست پس از ماه رمضان بايد مراقب باشيم که دچار پرخوري نشويم و بهتر است از مصرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کرد تا دستگاه گوارش فرصت بازگشت به حالت عادي را داشته باشد.بر اين اساس توصيه مي‌شود تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم غذای دریافتی در هر وعده را كاهش داد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image