تقريبا همه شيرخواران در دو تا 4 روز اول پس از تولد حدود 7درصد وزن بدن خود را از دست مي‌دهند و سپس مجدد شروع به وزن‌گيري مي‌کنند.

 

نشانه‌هاي کفايت شيرمادر براي شيرخوار

به گزارش وبدا، مرکز بهداشت خراسان‌رضوي درباره نشانه‌هاي کفايت شيرمادر براي شيرخوار اعلام کرد: بطور معمول شيرخوار در روز 10 تا 14 وزني بيشتر از وزن تولد خود دارد و طي دو ماه اول، 150 تا 210گرم در هفته وزنش افزايش مي‌يابد و اگر وزن نوزادي در دو هفتگي از وزن زمان تولدش کمتر باشد، نيازمند ارزيابي دقيق و مداخله است.

دفع ادرار بي‌رنگ و رقيق شش بار در روز يا بيشتر و دفع مدفوع 3 تا 4 بار در روز بويژه روزهاي اول و بعد از ماه اول کاهش دفعات دفع همراه با افزايش حجم آن از ديگر نشانه‌‌هاي کفايت شيرمادر براي شيرخوار است.

علل گريه در شيرخواران

همچنين مرکز بهداشت خراسان‌رضوي درباره علل گريه در شيرخواران نيز عنوان کرد: شيرخواران بطور معمول بدليل کمبود شيرمادر، جهش رشد، کوليک شيرخوارگي يا قولنج و مصرف غذاي خاصي از سوي مادر گريه مي‌کنند.

بر اساس اين گزارش، اگر شيرخوار در شش ماه اول پس از تولد، در هر ماه کمتر از نيم کيلوگرم وزن بگيرد، مي توان گفت که شيرمادر کافي نيست و در اين باره، با وزن کردن نوزاد مي‌توان به اين مشکل پي برد.

نکته بعدي اين که شيرخوار در هفته 3،6 و 12 مرتب شير مي‌خورد و مادر احساس مي‌کند شيرش کم است، در صورتي که اگر شيرخوار را وزن کنيم و بيشتر از نيم کيلوگرم در ماه وزن اضافه کرده باشد، بايد به مادر اطمينان داد که ميزان شير او کافي است.

شيرخوار در ساعات مشخصي از روز و اغلب بعداز ظهرها مدام گريه مي‌کند

به گفته متخصصان، شيرخوار در ساعات مشخصي از روز و اغلب بعداز ظهرها مدام گريه مي‌کند و بنظر مي‌رسد تمايل به مکيدن دارد ولي آرام کردن او مشکل است؛ اين شيرخواران بطور معمول خوب رشد مي‌کنند و گريه‌هايشان بعد از سه ماهگي کم مي‌شود.

نمي‌توان بطورکلي پرهيز از غذاهاي خاصي را به مادران توصيه کرد

به گزارش وبدا، گاهي مادر متوجه مي‌شود با مصرف غذاي خاصي، کودکش آشفته و بيقرار مي‌شود اما نمي‌توان بطورکلي پرهيز از غذاهاي خاصي را به مادران توصيه کرد و تنها چنانچه مادر متوجه مشکلي شد، بهتر است از مصرف آن غذا خودداري کند.

با مشخص شدن علت گريه شيرخوار نسبت به رفع آن کمک کرد

کافئين موجود در قهوه،چاي و کولاها، نور و سر و صداي زياد ، گرسنه شدن، گرمي و سردي، سوختگي پاها، گرفتگي بيني بر اثر سرماخوردگي، درد گوش، انسداد روده‌ها، مشکلات قلبي، افت قندخون و .... از ديگر علل گريه در شيرخواران است که مي‌توان پس از بررسي با مشخص شدن علت نسبت به رفع آن کمک کرد و در صورت نداشتن مشکل، به مادر پيشنهاد داد شيرخوار را در آغوش گرفته و آرام تکان داده و يا شکمش را آرام ماساژ دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image