عوارض تماس با سرب در کودکان بيشتر از بزرگسالان است و اختلال در تکامل سيستم عصبي و کاهش بهره هوشي اصلي ترين عارضه اي است که بر آنان وارد مي شود .

به گزارش وب دا ، بر اساس اعلام معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد ، عوارض سرب در کودکان به دلايلي از جمله بيشتر بودن دريافت سرب بر حسب واحد وزن بدن ، بلعيده شدن گرد و غبار بيشتر توسط کودکان ، بيشتر بودن جذب سرب از دستگاه گوارش کودکان ، بروز دير هنگام اثرات سرب بر سيستم عصبي در کودکان ، از بزرگسالان بيشتر است .

هر ساله تماس با سرب در کودکان منجر به افزايش تقريبي 600 هزار مورد ناتواني مغزي جديد در جهان مي شود و بر اين اساس به والدين توصيه شده است که  از دسترسي کودکان به به اسباب بازي هاي پلاستيکي بازيافت شده و يا اسباب بازي هاي رنگ آميزي شده اي که داراي ورقه هاي پوسته پوسته رنگ مي باشند خودداري کنند.

نحوه آلوده شدن کودکان با سرب از طريق ، غذاي آماده داخل قوطي ، نوشيدني سرد در بطري شيشه اي ، انتقال سرب از طريق شير مادر ، آب و هوا و خاک آلوده به سرب و به دهان بردن رشته هاي پلاستيکي صورت مي گيرد .

بر اساس اعلام اين معاونت تماس مداوم با سرب سبب تجميع آن در بدن و بروز صدمات بيشماري به اندامهاي مختلف  بدن مانند سيستم عصبي ، خون ، گوارش ، قلبي و عروقي و کليوي مي شود همچنين در زنان باردار مي تواند منجر به سقط جنين ، مرده زايي ، زايمان زودرس  و تولد نوزاد کم وزن و حتي ناقص شود .

همچنين برخي از لوازم آرايش به ويژه غير استاندارد و حتي سرمه حاوي مقادير بالاي سرب است .

کاهش استعمال سرب در بنزين مصرفي ، صنعت رنگ سازي ، لوله سازي و آلياژ به صورت مستقيم سبب کاهش سرب موجود در خون مي شود همچنين عدم تماس با ضايعات و نخاله هاي حاوي سرب ناشي از وسايل الکترونيکي و باتريهاي سربي و کامپيوتر خصوصا در کودکان از راههاي پيشگيري مسموميت با سرب به شمار مي رود .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image