دکتر علي جنگجو در گفتوگو با خبرنگار وبدا با بيان اين که «فردي ممکن است هموروئيد و بواسير داشته باشد و موجب دفع خون روشن بشود و تکرار شود»، تصريح کرد:پس اين حالت نبايد نگراني ايجاد کند؛ اين دفع خوني که منظور ماست، خوني است که اخيرا شروع شده و چند بار تکرار ميشود و اين زنگ خطري است که بيمار با مراجعه به پزشک شکايت خود را مطرح کند تا اقدامات درماني آغاز شود.
تغيير اجابت مزاج نبايد بيشتر از 6ماه طول بکشد
مديرگروه جراحي سرطان دانشگاه علومپزشکي مشهد افزود: تغيير اجابت مزاج بويژه در تومورهاي سمت چپ روده که روده باريک است و مسير آن زود مسدود ميشود بصورت تأخير در اجابت مزاج که براي نمونه فرد روزي يکبار اجابت مزاج داشته به 4 روز تا يک هفته طولانيتر شود و زمان اين تغيير بطور مشخص کمتر از 6ماه است.
وي گفت:البته فردي که يبوست مزمن دارد نبايد نگران باشد؛ تغيير اجابت مزاج را زماني ميگوييم که شروع تغيير چند ماه اخير داشته باشد و پيشرونده هم بوده و در چنين مواردي، فرد بايد براي درمان مراجعه کند.
کاهش وزن و کمخوني دو مشخصه بارز تومورهاي کلون سمت راست
دکتر جنگجو ادامه داد: کاهش وزن بويژه درباره تومورهاي کلون سمت راست شاخص است، چون قطر کلون زياد است و تومور رشد ميکند و ديرتر تشخيص داده ميشود.
وي کمخوني را علامت ديگر اين کلون عنوان کرد و به وبدا گفت: به اين ترتيب فرد با علائمي چون غش کردن، کاهش انرژي، کاهش توان کار کردن معمول و ساير علائم و کمخوني مراجعه ميکند و اقدامات لازم با توجه به بيماريهاي بدخيمي که شايع شده، تشخيص داده شده و درمان آغاز ميشود.
سابقه فاميلي در درصد زيادي از بيماران سرطان روده بزرگ مثبت است
عضو مرکز تحقیقات جراحی سرطان علومپزشکي مشهد هشدار داد که سابقه فاميلي در درصد زيادي از بيماران سرطان روده بزرگ مثبت است.
دکتر جنگجو با تأکيد بر اين که «کساني که در خانوادهشان يک فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ داشتهاند، بايد زودتر مراجعه کنند و تنها نگرانيشان همين باشد که فردي در خانواده هست که مبتلا به سرطان روده بزرگ است»، گفت: اين افراد براي مراجعه به پزشک دنبال علامت ديگري نباشند؛ بويژه اگر سن ابتلا به سرطان زير 50سال باشد يا اگر تعداد افراد مبتلا در خانواده از يک نفر بيشتر باشند و يا افرادي که سابقه پوليپ داخل روده داشته و در اين زمينه دچار سرطان شدهاند و به اين ترتيب شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ افزايش مييابد.