به گفته استاد بيماري‌هاي اطفال دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد، نوزاداني که از شير مادر تغذيه مي‌کنند، حتي بعد از قطع شيرمادر و در سال‌هاي بعد در دوران طفوليت و بزرگسالي از نظر عاطفي وابستگي بيشتري به مادر دارند.

دکتر محمدهادي اميريان، متخصص اطفال در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا، توصيه اکيد کرد که در صورت امکان، تا سن 6ماهگي منحصرا تغذيه نوزاد با شيرمادر باشد و کمتر از تغذيه‌هاي مصنوعي و يا شيرخشک استفاده شود.

ميزان نمک شيرگاو نسبت به شيرمادر سه برابر است

وي با بيان اين که «ميزان نمک شيرگاو نسبت به شيرمادر سه برابر است»، تأکيد کرد: شيرگاو را به هيچ‌وجه براي سنين زير يکسال توصيه نمي‌کنيم، چون شيرخوار را دچار بيقراري، کم‌خوابي، کم‌خوني کرده و در معرض ديابت در سال‌هاي بعد و بزرگسالي قرار مي‌دهد.

دکتر اميريان درباره عوارض شيرخشک در نوزادان نيز به اين نکته اشاره کرد که «ميزان نمک شيرخشک در مقايسه با شيرمادر بيشتر است» و افزود: شيرمادر استريل است، اما شيرخشک اگر نکات مهم در تهيه آن رعايت نشود، مي‌تواند منبع آلودگي باشد، بويژه که از شيشه و پستانک استفاده مي‌شود. اين درحاليست که اگر شيرخشک با غلظت بيشتر تهيه شود، شيرخوار دچار اسهال و اگر با غلظت کمتري تهيه شود، منجر به سوءتغذيه در شيرخوار مي‌شود.

بروز بيماري‌هاي عفوني در شيرخواران با آغاز غذاي کمکي

استاد بيماري‌هاي اطفال دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد افزود: نوزاداني که از شيرمادر بهره‌مند مي‌شوند، در مقايسه با ديگران، آرامش بيشتري دارند و کمتر در معرض عفونت‌هاي مخاطره‌انگيز قرار مي‌گيرند.

به گفته دکتر اميريان، بيشتر نوزاداني که از شيرمادر تغذيه مي‌شوند، بويژه اگر تا سن شش ماهگي تغذيه منحصرا با شيرمادر باشد، کمتر دچار بيماري‌هاي عفوني مي‌شوند و نکته حايزاهميت اين که: بسياري از بيماري‌هاي عفوني شيرخواران زماني آغاز مي‌شود که تغذيه شيرمادر قطع و يا غذاي کمکي شروع شده باشد.

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image