معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره حشره "ساس" و نحوه ريشه‌کني آن، اعلام کرد: توصيه اکيد به پيشگيري مي‌شود، چون مبارزه با "ساس" کار خيلي ساده‌اي نيست و حتي ممکن است افراد مجبور به دور ريختن برخي وسايل خانه‌هايشان شوند.

"ساس" حشره بادوامي است، براحتي از بين نمي‌رود

دکتر رضا سعيدي در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا، با بيان اين که «ساس به عنوان انگل خارجي موقت بدن انسان محسوب مي شود و نوعا قدرت پرواز ندارد اما بدليل ماندگاري زيادي که دارد، مي‌تواند مشکلاتي ايجاد کند»، تصريح کرد: ساس ماده، دو تا سه سال عمر مي‌کند و تا يکسال هم مي‌تواند بدون تغذيه زنده بماند و چون موجود بادوامي است، براحتي از بين نمي‌رود.

وي خاطرنشان کرد: اين حشره سالانه 200 تا 300تخم مي‌گذارد و با توجه به اين که " ساس" تخم هاي خود را به سطوح مي‌چسباند، براي پاک کردن سطوح مي توان از دستمال‌هاي مرطوب استفاده کرد.

دکتر سعيدي افزود: "ساس" در بسياري کشورها بازگشت کرده و از آنجاکه حشره مقاومي است، مبارزه با آن، کار خيلي ساده‌اي نيست و بايد توجه داشت که اين حشره به دماي بدن انسان  علاقه ندارد و به طور معمول خونخواري خود را از روي البسه و رواندازهاي نازک انجام مي دهد.

انجام نامه‌نگاري با پايانه مسافربري رجاء و مهمانسراها

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد درباره اقدامات انجام شده در مواجهه با "ساس" به وبدا گفت: مرکز بهداشت خراسان رضوي با آموزش، اطلاع‌رساني‌هاي مرتبط، برگزاري جلسه با مسوولان مراکز و کارشناسان مربوطه و انجام نامه‌نگاري با پايانه مسافربري رجاء و مهمانسراها براي انجام سمپاشي، اقداماتي را صورت داده است.

وي گفت: در عين حال بايد يادآور شد که در اماکني که افراد مختلف در تردد و جايجايي هستند مانند قطارها و مسافرخانه‌ها، احتمال انتقال آلودگي‌ها افزايش مي‌يابد، از اين رو توصيه مي‌شود افراد از وسايل مشترک استفاده نکنند و ملحفه و پتوي شخصي خود را به همراه داشته باشند.

انجام هماهنگي‌ لازم با آزمايشگاه انگل‌شناسي بيمارستان امام‌رضا(ع)

دکتر سعيدي همچنين با اشاره به فعال بودن آزمايشگاه انگل‌شناسي بيمارستان امام‌رضا(ع)، اظهار کرد: هماهنگي‌هاي لازم با اين آزمايشگاه  براي بررسي حشرات مهم از نظر پزشکي صورت گرفته است ؛ضمن اين که داروهايي مانند لوسيون دايمتيكون و شامپوي پرمترین را بصورت رايگان توزيع مي‌کنيم و افراد مي‌توانند خريداري هم بکنند.

ساس بطور معمول در زواياي خانه لانه‌گزيني مي‌کند

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به برخي نکات ايمني در رابطه با "ساس"، گفت: شهروندان دقت داشته باشند که بين ديوارکوب‌ها و ديوار منزل، فضاي خالي ايجاد نشود، چراکه ساس بطور معمول در زواياي خانه لانه‌گزيني مي‌کند؛ ضمن اين که اگر در پارکت و کف ساختمان‌ها درزي ايجاد شود، محيط مناسبي براي رشد اين حشره است.

سمپاشي اگر استاندارد و اصولي انجام نشود، اثرات لازم را ندارد

وي با تأکيد بر اين که «در چنين شرايطي، بهتر است افراد از خريد وسايل دست دوم خودداري کنند تا مانع انتقال آلودگي‌ها شود»، به وبدا گفت: برخي از اين حشرات به سموم مقاوم شده و جهش‌هاي ژني ايجاد کرده‌اند، از اين رو سمپاشي اگر بصورت استاندارد و اصولي انجام نشود، اثرات لازم را ندارد.

به گفته دکتر سعيدي، بخارشو کردن، کشيدن جارو برقي با مکش بالا و شست‌وشوي دقيق و تميز قالي‌ها نيز مي‌تواند تخم‌هاي اين حشره را تا حدي از بين ببرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image