به گزارش خبرنگار وبدا، اين روزها، تبليغات فريبنده برخي داروها به بهانه لاغری، افزایش تمرکز، اعتماد به نفس، قدرت مذاکره و ...، بسياري از متقاضيان مانکن شدن و تناسباندام و نيز دانشجويان را در دام افراد سودجو گرفتار کرده و اين درحاليست که «افزایش کاذب مبادرت به رفتارهای پرخطرجنسی» از عوارض مهم مصرف اين داروهاي حاوي آمفتامين است!
آمفتامينها قدرت تصمیمگیری را از فرد زایل ميکند و براحتی در معرض رفتارهای پرخطر قرار ميدهد و متأسفانه مسوولان گزارش ميدهند که مصرف مواد محرک به اشکال و بهانههای مختلف در میان جوانان و زنان رواج یافته است.
دکتر عباس صداقت، رییس اداره ایدز وزارت بهداشت نسبت به افزایش ابتلای زنان از طریق روابط جنسی محافظت نشده هشدار ميدهد و در عين حال اظهار ميکند: درحال حاضر مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سراسر کشور فعالند و وزارت بهداشت نهایت تلاش خود را انجام داده که دسترسی به مشاوره و آزمایش اچ آی وی را فراهم کند.
وي خاطرنشان ميکند: افراد میتوانند از طریق مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری بصورت حضوری یا تلفنی پرسشهاي خود را مطرح و خدمات را بصورت رایگان و محرمانه دریافت کنند.
علاوه بر رشد خزنده HIV/ایدز در زنان در سایه داروهای لاغری آرایشگاهها، نگراني ديگري که در رابطه با HIV+ در اماکن آرايشي وجود دارد، انجام انواع "تاتو" است که به گفته يک متخصص پوست و مو، عوارض آن گاهی تا مدتها خاموش است.
دکتر یزدانبخش نجفیان با بيان اين که «تاتوکردن عوارض بیشماری را برای افراد بدنبال میآورد که اگر قبل از انجام تاتو از عوارض آن باخبر شوند، بطور حتم منصرف میشوند»، ميگويد: عفونتهايي مانند هپاتیت و HIV از پيامدهاي تاتوست و چون مدتها بیعلامت باقی میمانند، شخص از وجود آنها بیخبر مانده و بیماری، بی سروصدا در بدن پیشرفت میکند و تنها زمانی علامتدار میشوند که ديگر قابل علاج نيستند!
در اين رابطه معاون بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد، آرايشگاهها و باشگاههاي ورزشي بويژه زنانه را جزو مراکزي که خطر را افزايش ميدهند، برشمرده و ميگويد: انجام "تاتو" که متأسفانه اين روزها مد شده و با تزريق و سوزن همراه است، آلودگيهاي زيادي در پي دارد که يکي از مهمترين عوارض اين اقدام، احتمال ابتلا به HIV است.
دکتر رضا سعيدي در گفتوگو با خبرنگار وبدا، همچنين به رواج فروش برخي داروها در پوشش تناسباندام و ... در اين مراکز اشاره کرده و هشدار ميدهد که اين داروها حاوي مواد روانگردان بوده و با ايجاد هيجان کاذب، ميتواند منجر به بروز بيمبالاتي و رفتارهاي پرخطر جنسي در مصرفکنندگان شود.
وي اذعان ميکند:در حالي که انتقال HIV+ از راه اعتياد تزريقي 50 تا 60درصد کاهش پيدا کرده و درباره انتقال از طريق فراوردههاي خوني آلوده نيز پيشگيري شده و ديگر گزارشي دراين باره نداريم، متأسفانه انتقال از راه جنسي رو به افزايش است.
به گفته دکتر سعيدي، برنامههاي مشاورهاي که در سطح دانشگاه علومپزشکي مشهد انجام ميشود، کفايت نميکند و بايد رسانههايي که ضريب نفوذ بالاتري دارند، نسبت به آموزش در رابطه با بيماري ايدز و راههاي خطر و پيشگيري سرمايهگذاري بيشتري کرده و اين هشدار و خطر را جدي بگيرند.
جوانترها بويژه خانمها بيشتر مراقب باشند؛ ايدز هنوز درمان قطعي ندارد و مبتلايان زماني متوجه بيماري ميشوند که به مرحله علامتدار رسيده رسيده باشد و به اين ترتيب سرانجامي جز "مرگ" ندارد و متأسفانه اين درحاليست که فرد مبتلا در شرايط بيعلامتي ميتواند افراد زيادي را مبتلا کند،پس بهترين و مطمئنترين اقدام اين که «از رفتارهاي پرخطر و روابط جنسي ناايمن بپرهيزيم».