«امکان انتقال بيماري‌هاي تنفسي نظير سارس، سل و حتي سرماخوردگي بسيار بيشتر از HIV+  است، چون اين ويروس از راه هوا، عطسه، دست دادن، روبوسي، روي يک تختخواب خوابيدن و ... منتقل نمي‌شود، پس نبايد با اين بيماري اين گونه رفتار کنيم و مبتلايان را ايزوله کنيم!»

راه‌هاي انتقال HIV مشخص است

دکتر رضا سعيدي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد در نشست خبري روز دوشنبه درباره ايدز، با بيان اين مطلب، تصريح کرد: انگ بايد جلوي بيمار شدن را بگيرد نه اين که بيمار را از پيگيري و درمان منصرف کند، از اين رو بايد بدانيم و آموزش دهيم که HIV+ها بيمار هستند و راه انتقال بيماري‌شان مشخص است؛ استفاده از سرنگ مشترک در اعتياد تزريقي، روابط جنسي نامتعارف و ناايمن، انتقال از مادر آلوده به جنين و نوزاد شيرخوار و ...

ايدز در کودکان سير سريعتر و کشنده‌تري دارد

وي با اشاره به اين که «بدليل تقويت سيستم بيماريابي، تعداد HIV+ بيشتري شناسايي شده‌اند»، اظهار کرد: کاهش سن ابتلا در بسياري بيماري‌ها اتفاق افتاده و اين درحاليست که درباره ايدز، متأسفانه اين بيماري در کودکان سير سريعتر و کشنده‌تري دارد و طي مدت کوتاهي، فرد را از بين مي‌برد.

10درصد جمعيت مبتلا به HIV+ کشور را زنان تشکيل مي‌دهند

دکتر سعيدي خاطرنشان کرد: 10درصد جمعيت مبتلا به HIV+ کشور را خانم‌هاي 25 تا 45 ساله تشکيل مي‌دهند که در سن باروري هستند و خطر انتقال به جنين يا نوزاد شيرخوار را دارند.

منع شيردهي

وي درباره برخي اختلاف‌نظرها براي شيردادن مادر مبتلا به HIV+، تصريح کرد: شيردادن به نوزاد از سوي مادر مبتلا، 25درصد ريسک انتقال دارد و به همين دليل معتقديم که نبايد اين مادران به نوزادشان شير بدهند و از آنجاکه مرکز بهداشت شيرخشک رايگان در اختيارشان قرار مي‌دهد، نگراني بابت سوءتغذيه اين کودکان نداريم.

جدي‌ گرفتن خطر آرايشگاه‌ها و باشگاه‌هاي زنانه

معاون بهداشتي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به رابطه ايدز و اعتياد نيز به خبرنگاران گفت: معتادان همچنان يکي از گروه‌هاي پرخطر کشور از نظر ابتلا به HIV+هستند اما موضوع نگران‌کننده رواج اعتيادهاي صنعتي و مصرف روانگردان‌هاست که به بهانه‌هاي مختلف همچون لاغري، براق‌شدن پوست و .. از سوي افراد سودجو در آرايشگاه‌ها و باشگاه‌هاي ورزشي زنانه بفروش مي‌رسد.

وي از شهروندان بويژه جوانان و زنان خواست که هر دارويي را از پزشک متعهد و متخصص مربوطه مجوز مصرف بگيرند تا در صورت بروز هرگونه اتفاق، قابليت پيگيري داشته باشد.

رسانه‌ها بيشترين تأثيرگذاري را دارند

دکتر سعيدي با تأکيد بر اين که «همه سازمان‌ها غير از بهداشت و درمان بايد در مواجهه با بيماري ايدز و مقوله اطلاع‌رساني وارد عمل شوند»، گفت: بيشترين تأثيرگذاري را در اين باره رسانه‌ها دارند و البته سياستگذاران نيز بايد سواد سلامتي خود را افزايش دهند تا اقدامات پيشگيرانه نتايج بيشتر و بهتري داشته باشند.


خواننده ارجمند

شما مي‌توانيد سؤال، پيشنهاد، انتقاد و نظر خود را در خصوص این خبر از طريق درگاه زیر، براي ما ارسال كنيد.

چنانچه نظرات شما، امكان نمايش عمومي داشته باشد، پس از تأييد، حداکثر 24 ساعت بعد در همین صفحه براي همگان، نمايش داده مي‌شود.  اگر نظرتان، نياز به پاسخ‌دهي داشته باشد، پاسخ از طريق ايميل براي شما ارسال مي‌شود.(در صورت صحيح‌بودن آدرس ايميل شما) همچنين اگر نظرات شما، زياد است و يا تمايل داريد از طريق ايميل، با ما ارتباط داشته باشيد، لطفا از آدرس الکترونیکیاین آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید استفاده کنيد .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image