به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر علي حسينپور در نشست خبري روز جهاني ايدز، با بيان اين که «در کشورهاي مذهبي سرعت HIV کند است اما اگر انگ بيماري را کاهش دهيم، موارد جديد شناسايي ميشوند»، تصريح کرد: در ابتلا به HIV+، آدم گناهکار و بيگناه نداريم، چون HIVيک بيماري است و مجازات کاري نيست!
وي، رفتارهاي پرخطر جنسي را عامل اصلي افزايش HIV+ در تمام دنيا دانست و هشدار داد که نبايد نسبت به اين بيماري سهلانگاري کنيم، چون موارد جديد عفونت در کشورهاي توسعهيافته، بسيار اندک است و يا کشوري مانند تايلند، اين بيماري را کنترل کرده اما بخشهاي عفوني بيمارستانهاي ما ديگر جايي براي بستري کردن ندارند.
دکتر حسينپور با بيان اين که «بدليل اين که بيماري ايدز دوره پنجره دارد، در هيچ جاي دنيا، آمار واقعي از مبتلايان HIV وجود ندارد»، گفت: اين درحاليست که آمار تخميني و پنهان ايدز در کشورهاي توسعهيافته بهم نزديک اما در کشور ما فاصله بين تخمينها و آمار پنهاني بيشتر بوده که علت اصلي آن، انگ و تبعيض است.
کارشناس مسوول برنامه کنترل HIV دانشگاه علومپزشکی مشهد به شعار امسال کشور درباره اين بيماري اشاره کرد و افزود: «آزمايش بموقع، تشخيص زودتر و درمان مؤثرتر»، بيشتر روي درمان متمرکز شده و شعار جهاني تا سال2015 نيز برپايه سه صفر يعني به صفررسيدن موارد جديد عفونتHIV، به صفررسيدن وجود تبعيض و به صفر رسيدن مرگ و ميرهاي مرتبط با ايدز نامگذاري شده است.
دکتر حسينپور خاطرنشان کرد: بايد بپذيريم که افراد از راههاي مختلف، HIV ميگيرند و در حال حاضر 70 مرکز تست سریع ایدز در مراکز زیر پوشش دانشگاه علومپزشکي مشهد در خراسان رضوی دایر است تا افراد در معرض خطر و آنها که رفتار پرخطر داشتهاند، مراجعه کرده و مبتلايان هر چه زودتر شناسايي شوند تا از پيشرفت بيماري جلوگيري شود.
وي با اشاره به مراجعه فعال 130نفر مبتلا به HIV+ به مرکز بهداشت خراسانرضوي، اظهار کرد: از نظر آماري به نسبت جمعيت، تعداد HIV+هاي خراسانرضوي بايد بيشتر از اين تعداد باشد که احتمال ميدهيم افراد بدليل ترس از انگ، مراجعه نميکنند؛ غافل از اين که هر چه زودتر اين بيماري تشخيص داده شود، درمان و اقدامات پيشگيرانه براي پيشرفت آن مؤثرتر است.
کارشناس مسوول برنامه کنترل HIV دانشگاه علومپزشکی مشهد درباره الگوي انتقال HIV نيز عنوان کرد: همچنان موارد اعتياد تزريقي بيشتر است اما در سالهاي اخير، درصد بيشتري موارد ابتلا به ايدز از طريق جنسي شناسايي شده، بطوري که يک سوم موارد شناسايي شده يعني 33درصد را به خود اختصاص داده است.