استاديار دانشگاه علوم‌‌پزشكي مشهد با بيان اين که «فرآيندهاي درماني منجر به ريشه‌کني بيماري ايدز در فرد مبتلا نمي‌شود و تنها طول عمرش را افزايش مي‌دهد»، تصريح کرد: بيماران HIV+ بايد تنها دغدغه درمان بيماري‌شان را داشته باشند، نه اين که آنقدر دچار مشکلات و گرفتاري ناشي از اين بيماري بشوند که درمانشان را پيگيري نکنند.

دکتر امين بجدي،متخصص بيماري‌هاي عفوني در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا با تأکيد بر زدودن انگ‌ها از بيماران HIV+، خاطرنشان کرد: بايد بپذيريم که اين افراد، بيمار هستند و نبايد نگاه گناهکار يا بيگناه به آنها داشت؛ اين درحاليست که برخي بيماران HIV+ نه تنها شغلشان را از دست مي‌دهند بلکه حتي خانواده‌هايشان هم از پذيرش آنها خودداري مي‌کنند و برخوردهاي تبعيض‌آميزي با بيمار دارند که بيشتر بدليل ناآگاهي است.

وي بر لزوم اطلاع‌رساني و آموزش درباره بيماري HIV+ اذعان کرد و افزود: متأسفانه آموزش‌ها در کشور، مبهم و سربسته هستند و حتي بسياري از افراد مراجعه‌کننده به کلينيک‌ها هيچ تصور درستي از رفتار پرخطر و پيشگيري و روش‌هاي انتقال HIV+ ندارند و بنظر مي‌رسد بايد يکسري تعارفات را کنار بگذاريم و براي درصدي که مسائل اخلاقي را رعايت نمي‌کنند، راهکارهاي آموزشي ارايه کنيم.

اين استاديار دانشگاه علوم‌‌پزشكي مشهد از همه گروه‌ها و سازمان‌ها، آموزش و پرورش، روحانيون و رسانه‌هاي فراگير درخواست کرد که براي آگاهسازي جامعه و خانواده‌ها وارد عمل شوند و رفتارهاي پرخطر و راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به بيماري HIV+ را به جوانان آموزش دهند.

دکتر بجدي تصريح کرد: اين ساده‌انگاري است که فقط از بهداشت و درمان انتظار کنترل اين بيماري را داشته باشيم و توجه کنيم که HIV+ ديگر بيماري اروپا و آمريکا نيست و موج سوم آن که ابتلا از طريق جنسي است، کشورهايي مانند ايران را گرفتار مي‌کند.

متخصص بيماري‌هاي عفوني همچنين درباره درمان‌هاي بروز ايدز در کشور گفت: بطور کلي پروتکل‌هاي درماني ما نزديک به شرايط بروز دنياست اما با کمي تأخير و نکته مهم اين که حاشيه‌ها در کشور ما، برخورد با HIV+ را پيچيده مي‌کند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image