متخصص پوست شهرستان کاشمر با اشاره به نقش تغذيه در سلامت پوست، گفت:سوءتغذيه و تحمل رژيم‌هاي سخت در پژمرده شدن پوست نقش اساسي دارند و افرادي كه مصرف ميوه و سبزي و پروتئين‌ها در رژيم غذايي‌شان كم است، بيشتر در معرض پيري پوست هستند.

دكتر مسعود شيخ نوه سي با اشاره به اينكه «رژيم غذايي مناسب،مقاومت پوست را در برابر نورخورشيد افزايش مي‌دهد»،خاطرنشان كرد:نحوه صحيح غذاخوردن فقط درون ما اثر نمي‌گذارد بلكه بر زيبايي و سلامت پوست هم موثر است و تغذيه مناسب ريسك ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهد و موجب مي‌شود پوست كمتر چروك بخورد.

وي با بيان اين که «غذايي كه بطورمعمول خورده مي‌شود، ميزان آسيب‌پذيري نسبت به نورخورشيد را نيز تعيين مي‌كند»، اظهار کرد: پوستي كه مواد معدني و ويتامين‌هاي لازم را دريافت مي‌كند، بهتر مي‌تواند سلول‌هاي آسيب ديده را ترميم و خود را بازسازي کند.

به گفته اين متخصص پوست، برخي غذاها حاوي آنتي‌اكسيدان‌ها هستند و ويتامين‌هاي A,B,E,Cوسلنيوم دارند كه به پوست كمك مي‌كنند سلول‌هاي آسيب ديده را ترميم کند و يكي از بهترين منابع اين ويتامين‌ها و موادمعدني، ميوه‌ها وسبزي‌ها هستند؛ غلات، مغزها و چاي سبز نيز جزء اين دسته هستند.

شيخ نوه سي با تأکيد بر اين که «در صورت مصرف غذاهاي آنتي‌اكسيدان جلوي روند پيري و سرطانزايي در پوست گرفته مي‌شود»، تصريح کرد: اگر غذاهاي حاوي آنتي‌اكسيدان در رژيم غذايي وجود داشته باشند، از ميزان آسيب به سلول‌هاي پوستي كاسته مي‌شود و سلول‌هاي آسيب‌ديده بهتر خود را ترميم مي‌كنند. ماهي آزاد نيز حاوي اسيدهاي چرب ضروري و امگا 3 هستند، براي حفظ شادابي پوست تاثيربسزايي دارند.

وي به تأثير اثبات شده برخي غذاها بر روي بيماري‌هاي خاص اشاره کرد و گفت: براي نمونه گلوتن موجود در گندم و نان موجب تشديد بيماري تاولي درماتيت هرپتيفرم و غذاهاي فاقد گلوتن موجب بهبود و كاهش علائم بيماري مي‌شود و يا غذاهايي مانند آجيل و شكلات،ماهي،گوجه‌فرنگي،سس‌ها و غذاهاي كنسروي موجب ايجاد و تشديد كهير آلرژيك شوند.

شيخ نوه سي به تاثير رژيم غذايي نامناسب در بروز برخي بيماري‌ها اشاره کرد و افزود: رژيم غذايي نامناسب در برخي بيماري‌هاي سيستميك مانند ديابت نيز موجب تشديدبيماري اصلي و ايجاد عوارض پوستي مي‌شوند. در مورد بيماري آكنه هنوز رژيم غذايي در بروز يا تشديد بيماري مشخص نشده اما در صورت ايجاد آكنه پس از غذاهايي مانند كشمش،خرما، آجيل و ادويه‌جات بهتر است از مصرف چنين غذاهايي پرهيز شود.

اين متخصص پوست افزود:غذاهاي دريايي بدليل داشتن اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در ماهي‌ها مانند ويتامين‌هاي EوA,D  در بيماري پسوريازيس مي‌تواند مفيد باشد

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image