دكتر مسعود شيخ نوه سي با اشاره به اينكه «رژيم غذايي مناسب،مقاومت پوست را در برابر نورخورشيد افزايش ميدهد»،خاطرنشان كرد:نحوه صحيح غذاخوردن فقط درون ما اثر نميگذارد بلكه بر زيبايي و سلامت پوست هم موثر است و تغذيه مناسب ريسك ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد و موجب ميشود پوست كمتر چروك بخورد.
وي با بيان اين که «غذايي كه بطورمعمول خورده ميشود، ميزان آسيبپذيري نسبت به نورخورشيد را نيز تعيين ميكند»، اظهار کرد: پوستي كه مواد معدني و ويتامينهاي لازم را دريافت ميكند، بهتر ميتواند سلولهاي آسيب ديده را ترميم و خود را بازسازي کند.
به گفته اين متخصص پوست، برخي غذاها حاوي آنتياكسيدانها هستند و ويتامينهاي A,B,E,Cوسلنيوم دارند كه به پوست كمك ميكنند سلولهاي آسيب ديده را ترميم کند و يكي از بهترين منابع اين ويتامينها و موادمعدني، ميوهها وسبزيها هستند؛ غلات، مغزها و چاي سبز نيز جزء اين دسته هستند.
شيخ نوه سي با تأکيد بر اين که «در صورت مصرف غذاهاي آنتياكسيدان جلوي روند پيري و سرطانزايي در پوست گرفته ميشود»، تصريح کرد: اگر غذاهاي حاوي آنتياكسيدان در رژيم غذايي وجود داشته باشند، از ميزان آسيب به سلولهاي پوستي كاسته ميشود و سلولهاي آسيبديده بهتر خود را ترميم ميكنند. ماهي آزاد نيز حاوي اسيدهاي چرب ضروري و امگا 3 هستند، براي حفظ شادابي پوست تاثيربسزايي دارند.
وي به تأثير اثبات شده برخي غذاها بر روي بيماريهاي خاص اشاره کرد و گفت: براي نمونه گلوتن موجود در گندم و نان موجب تشديد بيماري تاولي درماتيت هرپتيفرم و غذاهاي فاقد گلوتن موجب بهبود و كاهش علائم بيماري ميشود و يا غذاهايي مانند آجيل و شكلات،ماهي،گوجهفرنگي،سسها و غذاهاي كنسروي موجب ايجاد و تشديد كهير آلرژيك شوند.
شيخ نوه سي به تاثير رژيم غذايي نامناسب در بروز برخي بيماريها اشاره کرد و افزود: رژيم غذايي نامناسب در برخي بيماريهاي سيستميك مانند ديابت نيز موجب تشديدبيماري اصلي و ايجاد عوارض پوستي ميشوند. در مورد بيماري آكنه هنوز رژيم غذايي در بروز يا تشديد بيماري مشخص نشده اما در صورت ايجاد آكنه پس از غذاهايي مانند كشمش،خرما، آجيل و ادويهجات بهتر است از مصرف چنين غذاهايي پرهيز شود.
اين متخصص پوست افزود:غذاهاي دريايي بدليل داشتن اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در ماهيها مانند ويتامينهاي EوA,D در بيماري پسوريازيس ميتواند مفيد باشد