دکتر محمد احمديان با اشاره به اينکه مراقبت بهداشتي مادران با هدف ارتقاء سلامت و پيشگيري از موارد ناخواسته و مرگ و مير مادران انجام مي شود اظهار داشت :در اين مدت 1231 مادر مبتلا به فشارخون و557 مادر مبتلا به بيماري قلبي و9459 مادرآنمي شناسايي ،پيگيري ودر صورت لزوم ارجاع شدهاند.
وي نسبت مرگ و مير مادران ناشي از عوارض بارداري و زايمان را از مهمترين شاخص هاي توسعه ي هر کشور بر شمرد و علت انتخاب اين شاخص به عنوان نمايه ي توسعه را ، ناشی از تأثير عوامل مختلف اجتماعي و اقتصادي در کاهش يا افزايش آن اعلام کرد.
مدير سلامت جمعيت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد :مرگ مادران جزو مرگ هايي غير قابل قبول محسوب مي شود، چرا که بسياري از علل مرگ و مير قابل پيشگيري است و در جهان امروز امکانات لازم براي جلوگيري از آنها و داشتن يک حاملگي و زايمان بي خطر وجود دارد.
وي گفت :مراقبت با کفايت از مادران در دوران پيش از بارداري، بارداري ،زايمان و پس از زايمان يکي از راهکارهاي کاهش مرگ و مير مادران محسوب مي شود.
گفتني است :به منظور افزايش آگاهي مسئولين سلامت خانواده و كارشناسان سلامت مادران شهرستانهاي تابعه ، جلسه آموزشي بيماريهاي قلبي ،اختلالات فشارخون وآنمي در بارداري درسالن اجتماعات شهيد دليري معاونت بهداشتي دانشگاه به مدت 4 ساعت. با حضور مدرسين دكتر حسن زاده، عضوهيئت علمي و مدير گروه قلب دانشگاه، دكتر اخلاقي ،دكتر واحدالعين عضوهيئت علمي و متخصص زنان برگزار شد .