مديراجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به شايع‌ترين عوارض استفاده از لوازم آرايشي نامناسب، اعلام کرد: ريمل‌هايي که پايه اصلي آنها آبکي است، محيط مناسبي براي رشد ميکروب‌ها هستند و مي‌توانند عفونت‌هاي چشمي، التهاب، قرمزي، ترشحات غليظ، خارش و حتي پوسته‌‌ريزي لبه پلک را ايجاد کند.

دکتر علي‌اصغر اسماعيل‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا در اين باره اظهار کرد: ريمل‌هايي که پايه اصلي آنها روغن است، در برابر عرق کردن، ريزش اشک و آب مقاوم هستند و متأسفانه به مدت طولاني روي مژه مي‌ماند و از آنجا که به سختي پاک مي‌شود، موجب ريزش مژه‌ها و چسبندگي آنها مي‌شود.

وي با بيان اين که «چشم از حساس‌ترين اعضاي بدن است و نياز به مراقبت خاص دارد»، تصريح کرد: حساسيت‌ چشم به حدي است که بر اثر عوامل محيطي مانند اشعه مضر آفتاب، کم‌خوابي، تغذيه نامناسب، عوامل استرس‌زا و لوازم آرايش بسرعت آزرده شده و دچار پيري زودرس مي‌شود، از اين رو براي داشتن چشم‌هايي سالم و زيبا، آگاهي از برخي نکاتي در انتخاب لوازم آرايشي مناسب ضروري است.

شايع‌ترين عوارض استفاده از ريمل و خط چشم تقلبي

دکتر اسماعيل‌زاده با اشاره به اين که «سلول‌هاي پوست دور چشم بسيار نازک و حساس هستند، موادشيميايي براحتي جذب آن مي‌شود»، گفت: در چنين شرايطي، احتمال عفونت‌هاي چشمي نيز بالا مي‌رود که حتي در موارد شديدتر به قرنيه چشم آسيب مي‌رسانند و در نهايت لک قرنيه و اشکال در بينايي بوجود مي‌آورند.

وي خاطرنشان کرد: اين فراورده‌ها بدليل داشتن مواد نگهدارنده و رنگي مي‌توانند موجب التهاب و حساسيت شوند که بصورت عوارضي چون آبريزش، خارش، و پف آلودگي پلک‌ها، و سوزش چشم بروز مي‌کند، بهتر است مصرف آنها محدود شود.

مديراجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با هشدار نسبت به اين که «استفاده طولاني‌مدت از ريمل موجب بسته‌شدن منافذ پوست و تغيير رنگ و بدشکل شدن مژه شده و مژه‌ها بعد از مدتي استحکام اوليه خود را از دست مي‌دهند»، توصيه کرد: با ريمل نخوابيد، زيرا فوليکول‌هاي مژه مسدود شده و احتمال ريزش آن هنگام شست‌و‌شو بيش‌تر مي‌شود.

توصيه‌هاي بهداشتي:

دکتر اسماعيل‌زاده با تأکيد بر اين که «قبل از استفاده از فراورده چشمي، دست‌ها را بطورکامل با آب و صابون بشوييد»، گفت:اگر عفونت چشمي داريد، از مصرف فراورده چشمي تا بهبودي کامل خودداري کنيد و در صورت مصرف فراورده چشمي و ايجاد التهاب، مصرف آن را سريع متوقف و اگر التهاب باقي ماند، به پزشک متخصص مراجعه کنيد. همچنين ريمل و خط چشم خود را به هيچ‌وجه با ديگران به اشتراک نگذاريد.

به گفته وي، از فراورده قديمي استفاده نکنيد و بدانند حداکثر زمان نگهداري، سه ماه بعد از بازشدن درب فراورده است و مواردي که متوجه تغيير رنگ و بوي فراورده شديد، مصرف آن را متوقف کنيد.

مديراجرايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با بيان اين که «ريمل و خط چشم را هرگز با بزاق يا آب مرطوب نکنيد»، خاطرنشان کرد: باکتري دهان شما مي‌تواند در فراورده رشد کرده و موجب عفونت شود و افزودن آب نيز موجب رقيق شدن ماده نگهدارنده در فراورده شده و مقاومت ميکروبي آن را کاهش مي‌دهد. ضمن اين که نگهداري در دماي بالاتر از 30درجه سانتي‌گراد منجر به خراب شدن نگهدارنده مي‌شود و احتمال رشد ميکروبي افزايش مي‌يابد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image