• 1405/03/20
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ملاک پذیرش در بخش اورژانس، وضعیت بیمار است؛ نه زمان مراجعه

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گروه طب اورژانس با تأکید بر محدود بودن منابع در اورژانس گفت: بیماران بدحال باید در اولویت رسیدگی قرار گیرند و این روند بر اساس تریاژ انجام می‌شود.

دکتر حمیدرضا ریحانی، عضو هیأت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در گفت‌وگو با وب‌دا اظهار کرد: بیمارانی که به اورژانس مراجعه می‌کنند طیف وسیعی دارند؛ ممکن است فردی با جراحت انگشت مراجعه کند و در مقابل، بیماری با سکته قلبی، سکته مغزی یا تنگی نفس شدید و بدحالی جدّی به اورژانس برسد.

وی افزود: از آنجا که منابع اورژانس محدود است و تعداد تخت‌ها، پرسنل، فضا و تجهیزات همگی با محدودیت همراه هستند، ناچاریم اولویت‌بندی کنیم و بیمارانی را که در معرض خطر بیشتری هستند، سریع‌تر ببینیم و درمان کنیم.

دکتر ریحانی تصریح کرد: به این طبقه‌بندی و اولویت‌بندی بیماران، تریاژ گفته می‌شود. برای مثال، بیماری که با سرماخوردگی مراجعه کرده ممکن است دو ساعت در انتظار بماند، اما بیمار دچار سکته قلبی باید بلافاصله پس از ورود به اورژانس تحت اقدامات درمانی قرار گیرد، زیرا در این موارد ثانیه‌ها و دقیقه‌ها اهمیت دارند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نارضایتی برخی بیماران از زمان انتظار در اورژانس گفت: مردم باید درک کنند که به محلی مراجعه کرده‌اند که امکانات آن محدود است و اولویت با بیمارانی است که وخامت حال بیشتری دارند. ممکن است بیماری در نوبت ویزیت باشد، اما ناگهان بیمار بدحال‌تری وارد شود و پزشک ناچار شود ابتدا به او رسیدگی کند.

وی ادامه داد: در برخی ساعات شبانه‌روز، به‌ویژه بعدازظهر و اوایل شب، تعداد مراجعات بیشتر می‌شود. در ایام تعطیل نیز به دلیل بسته بودن سایر مراکز درمانی، مراجعه به اورژانس افزایش می‌یابد. در این زمان‌ها که از آن به‌عنوان پیک مراجعه یاد می‌کنیم، بیماران طبیعتاً باید زمان بیشتری منتظر بمانند، زیرا تعداد تخت و پرسنل اورژانس ثابت است.

دکتر ریحانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نقش همراهان بیمار در اورژانس گفت: همراه بیمار نقش مهمی دارد؛ هم در ارائه اطلاعات دقیق از وضعیت بیمار و داروهای مصرفی او و هم در کمک به مدیریت بیمار. اما همراهان متعدد، ناآگاه یا مضطرب می‌توانند روند درمان را مختل کنند.

وی افزود: همراه آگاه می‌تواند با ارائه اطلاعات درست و همکاری با تیم درمان بسیار کمک‌کننده باشد؛ اما همراهان زیاد، مضطرب یا پرخاشگر هم برای بیمار خودشان و هم برای سایر بیماران مشکل ایجاد می‌کنند.

این استاد برتر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر ضرورت مراجعه هدفمند به اورژانس گفت: بیمارانی که امکان مراجعه به مراکز درمانی دیگر را دارند، بهتر است از مراجعه غیرضروری به اورژانس خودداری کنند. همچنین برخی آسیب‌های نه‌چندان شدید، مانند پیچ‌خوردگی پا، می‌تواند در زمان مناسب‌تری از شبانه‌روز پیگیری شود؛ نه مثلاً ساعت ۳ نیمه‌شب که هم برای بیمار و هم برای پرسنل زمان مناسبی نیست.

وی در پایان با اشاره به اهمیت آموزش کمک‌های اولیه بیان کرد: اگر مردم بدانند در زمان آسیب چگونه بی‌حرکتی موقت انجام دهند، بانداژ یا آتل موقت ببندند یا در صورت لزوم از داروی مسکن مجاز استفاده کنند، این موضوع می‌تواند کمک بزرگی به کاهش فشار بر اورژانس و تسهیل روند درمان باشد.

 

 

  • گروه خبری : پزشکی
  • کد خبری : 188762
کلیدواژه
مسئول  پایگاه خبری وبدا
مؤلف

مسئول پایگاه خبری وبدا

نظرات

0 تعداد نظرات

درج نظر