استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص زنان و فوق تخصص پریناتولوژی، از تولد نوزادی با وزن کم در هفته ۳۴ بارداری در شرایط ویژه در بیمارستان امام رضا(ع) خبر داد و اظهار کرد: در پی شرایط بحرانی قلبی مادر، نوزادی با وزن کم در هفته ۳۴ بارداری متولد شد که با مراقبتهای ویژه به سرعت بهبود یافت.
دکتر سیده حورا موسوی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: این بانوی ۳۰ ساله در سومین بارداری خود، با سابقه یک زایمان زنده و یک سقط، در هفته ۲۶ بارداری به دلیل تنگی نفس شدید به متخصص قلب شهرستان مراجعه کرد. پس از انجام اکوکاردیوگرافی، بیماری روماتیسمال قلبی و تنگی بسیار شدید دریچه میترال همراه با افزایش فشار ریوی (پولموناری هایپرتنشن) تشخیص داده شد. این وضعیت جان مادر و جنین را تهدید میکرد و نیازمند درمان فوری بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیمار به مشهد ارجاع داده شد و با مراجعه به کلینیک تخصصی قلب و بارداری بیمارستان امام رضا(ع)، تحت ارزیابی تیمی متشکل از متخصصین قلب و زنان قرار گرفت اذعان داشت: پس از بررسی دقیق وضعیت، تصمیم به انجام بالون والووپلاستی (PTMC) گرفته شد و در کت لب بیمارستان توسط دکتر ابراهیمی فوق تخصص اینترونشن قلب با موفقیت انجام شد و علائم تنگی نفس بهبود یافت و فشار ریوی بیمار از ۶۰ به ۲۹ کاهش یافت.
دکتر موسوی واحد با بیان اینکه ارزیابیهای سونوگرافی نشان داد که جنین دچار کاهش رشد داخل رحمی (IUGR) شده است تصریح کرد: بیمار تحت نظارت مستمر از نظر رشد جنین و خونرسانی قرار گرفت و در هفته ۳۰ بارداری، وضعیت مادر و جنین پایدار گزارش شد. اما به دلیل کاهش خونرسانی به جنین، بیمار به مدت سه روز بستری شد و داروهای بتامتازون و سولفات منیزیم برای بهبود ریه و مغز جنین تجویز شد. سپس تصمیم گرفته شد که در هفته ۳۳ بارداری ختم بارداری انجام شود.
وی عنوان کرد: پس از بررسی مجدد توسط تیم متخصصان، شامل دکتر پورزند (متخصص قلب) و دکتر زیرک (فوقتخصص بیهوشی قلب)، تصمیم بر انجام سزارین گرفته شد. عمل سزارین با موفقیت انجام شد و نوزادی با وزن ۱۴۰۰ گرم متولد شد. با وجود وزن پایین، وضعیت نوزاد مناسب بود و به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) منتقل شد.
دکتر موسوی واحد افزود: مادر پس از عمل توسط تیم فوقتخصص بیهوشی و رزیدنتهای قلب ارزیابی شد و نیازی به بستری در بخش سیسییو نداشت. وی تحت مانیتورینگ قلبی قرار گرفت و وضعیت وی تا ۴۸ ساعت پس از عمل پایدار باقی ماند. این بیمار در ۵ بهمن ماه از بیمارستان ترخیص شد و توصیه شد که برای ارزیابیهای تکمیلی به کلینیک قلب و بارداری مراجعه کند.
استادیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این موفقیت نتیجه همکاری تیمهای پزشکی در مدیریت بارداریهای پرخطر و تلاش برای حفظ سلامت مادر و جنین است.