اعضای هیات علمی گروه  اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن تاکید بر پرچمداری این گروه در تربیت فلوشیپ استروگ در کشور، برخورداری از تجهیزات و دستگاه های به روز ؛ بویژه در واحد نورولب بیمارستان قائم(عج) را از شاخص ترین ویژگی های این بخش برشمردند.

به گزارش وبدا، دکتر محرری رئیس دانشکده پزشکی مشهد،در نشست با اعضای هیات علمی گروه اعصاب ضمن تقدیر از خدمات علمی و فعالیت های آموزشی اساتید و دستیاران گروه بیماری‌های مغز، اعصاب و عصبی عضلانی اظهارکرد: هم اکنون تعداد 14 نفر از اساتید مجرب بیماری‌های مغز و اعصاب و 39 نفر از دستیاران تخصصی، در حیطه های نورو ماسکولار، صرع، سکته های مغزی و عصبی عضلانی در حال ارائه خدمات تخصصی و بالینی به بیماران هستند.

دکتر مرتضی سعیدی دانشیار گروه بیماری های اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز، ضمن قدردانی از ارتباط مطلوب دانشکده پزشکی در رفع نیاز سریع درخواست های آموزشی این گروه خاطرنشان کرد؛ تقویت برنامه های آموزشی از رسالت های اصلی این گروه و در ازای آن خدمات رسانی مطلوب و تخصصی به بیماران است.

وی همچنین گفت: گروه بیماری‌های مغز، اعصاب و عصبی عضلانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اولین و با سابقه ترین گروه کشور در زمینه تربیت فلوشیپ های استروک یا سکته مغزی است که سالانه 3 نفر از افراد دانش آموخته در این گروه در بیمارستان‌های کشور مشغول ارائه خدمات می شوند. ضمن آنکه روند تربیت فلو شیپ های نورو ماسکولار و بیماری‌ای عضلانی ادامه دارد و ارتباط نزدیک با بخش نوروساینس در بیمارستان امام رضا (ع) و ارائه خدمات به بیماران علوم اعصاب نیز از برنامه های ماست.

بخش های نورولوژی اطفال و HTLV1 ، از واحدهای درمانی منحصر به فرد دانشگاه است

دکتر رضا بوستانی استاد بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فلوشیپ بیماری‌های عصب و عضله ( نوروماسکولار ) با اشاره به فعالیت های واحد الکترومیوگرافی در بیمارستان قائم (عج) گفت: در دیویژن ( سامانه کاربری ) نوروماسکولار بخش داخلی مغز و اعصاب بیمارستان قائم (عج) یک سری تجهیزات جهت کارهای تشخیصی وجود دارد که شامل؛ دستگاه‌های الکترومیوگرافی است .

وی با بیان اینکه در حال حاضر دو دستگاه الکترومینوگرافی در حال استفاده می باشد و به زودی یک دستگاه دیگر نیز ستاپ خواهد شد افزود: این دستگاه‌ها برای تشخیص بیماری‌های اعصاب محیطی و بیماری‌های عضلات و گاهاً برای تشخیص برخی بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی استفاده می‌شود و همزمان با این دستگاه‌های مذکور یک دستگاه دیگر به نام سودو اسکن در این واحد وجود دارد که برای ارزیابی اسمالفایورنوروپاتی ها استفاده می شود و در واقع مرکز ما جزو معدود مراکزی در کشور است که مجهز به این تجهیزات می‌باشد.

دکتر بوستانی همچنین گفت: یک دستگاه سونوگرافی اعصاب محیطی نیز در این بخش وجود دارد که گاهاً برای عضلات از آن استفاده می‌شود همین طور دستگاهی را جهت ارزیابی پتانسیل‌های فراخوانی در اختیار داریم که با توجه به منحصر به فرد بودن بیمارستان قائم (عج) در شرق کشور و اینکه مرکز ما واحد ریفرال بیماری‌های اعصاب محیطی و عضلات یا نوروماسکولار در شرق کشور می باشد ، لذا تعداد بسیار زیادی از بیماران نقاط مختلف شرق کشور جهت کار های تشخیصی و درمانی به مرکز ما مراجعه دارند .

وی یکی از واحدهای مهم این مرکز را، بخش نورولوژی اطفال در بیمارستان قائم (عج) دانست و گفت: بسیاری از کارهای تشخیصی بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان در حیطه اعصاب محیطی و عضلات در همین مرکز انجام می‌شود و همکاری خوبی بین اساتید و همکاران گروه علوم اعصاب اطفال برقرار است.

دکتر بوستانی اضافه کرد: از دیگر حوزه های کاری این بخش بحث HTLV1 است ، چون این بیماری خاص منطقه خراسان و به ویژه شهرهای مشهد و نیشابور و شهرستان های اطراف می باشد و بر همین اساس یک سری کارهای تحقیقاتی روی این بیماری انجام می‌دهیم. همچنین درمانگاه HTLV1 را داریم و یک سیستم ثبت اطلاعات ( رجیستری ) برای بیماران تهیه شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: بخش دیگری که در ارتباط مستقیم با آن هستیم، واحد پاتولوژی است که در آن تعدادی از کارهای تشخیصی ما که برمی‌گردد به نمونه برداری از عصب و عضله و کارهایی از این قبیل توسط بخش پاتولوژی انجام میشود و مدتی است که این همکاری آغاز کرده‌ایم؛ البته به دلایلی نتوانستیم به مرحله تکمیل کار برسیم و امیدواریم در آینده نزدیک این امر محقق شود، در مجموع میتوان گفت که با این همکاری ها، در شهر مشهد و حتی شرق کشور از ارجاع بیماران جهت کارهای تشخیصی بیشتر و به ویژه در حوزه پاتولوژی عضله به تهران بی‌نیاز خواهیم بود.

وی در خصوص اقدامات پژوهشی این بخش نیز گفت: اکنون بیماری HTLV1 بیشترین حوزه تحقیقات ما است که در کل کشور منحصر به فرد می‌باشد.

کمک شایان توجه خیرین، در تجهیز بخش های مختلف مرکز

دکتر قندهاری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در خصوص فعالیت های واحد مذکور گفت: بخش ما از یک سری تجهیزات برخوردار است که عمدتاً برای تشخیص بیماری‌ها استفاده می‌شود و یکی از آن دستگاه‌ها ترومینگرافی نیتوس است که اهدایی خیرین بوده و سال‌ها قبل تهیه شده ، البته این دستگاه یک سری مشکلات دارد که امیدواریم با حمایت بیمارستان رفع شود. دستگاه فوق اگر چه یکی از دستگاه‌های قدیمی است اما همچنان یکی از بهترین دستگاه‌های روز دنیا است.

وی ادامه داد: همچنین دستگاه پتانسیل فراخوانده را داریم که جزو برنامه آموزشی دستیاران مغز و اعصاب می‌باشد و از آن برای نواع پتانسیل‌های فراخوانده برای بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی استفاده می‌کنیم و دستگاه دیگر، سودو اسکن است که برای ارزیابی بخشی از اعصاب محیطی استفاده می‌شود و جزو دستگاه‌های منحصر به فرد بوده و تعداد محدودی از مراکز آموزشی کشور مجهز به این دستگاه می‌باشند.

دکتر قندهاری همچنین گفت: یکی از بخش‌های اصلی برنامه آموزشی دستیاران پزشکی بر اساس کلوکلوم دانشکده پزشکی، آموزش الکترومیوگرافی و تست‌های الکترودیاگنوستیک است و این دستگاه هم از قدیمی‌ترین تجهیزات واحد است که همچنان استفاده می‌شود و البته برخی مشکلات هم دارد که امیدواریم با حمایت مدیریت بیمارستان حل شود.

دکتر محمدتقی فرزادفر دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سرع هم در خصوص فعالیت های بخش نوار مغز یا الکتروانسفالو گرافی گفت: در بخش نورولوژی یکی از اجزای مهم ما استفاده از نوار مغز بیماران می‌باشد که کمک شایانی جهت تشخیص تشنج و سرع خواهد کرد. همچنین در خیلی موارد می‌تواند اختلالات ساختمانی را از اختلالات فانکشنال افتراق دهد و به ما کمک کند. معمولا بیمارانی که مشکوک به تشنج هستند و یا تشنج دارند و باید برای آنها درمان آغاز شود و ... به این بخش مراجعه می‌کنند و ما به صورت استاندارد این بیماران را حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مورد ارزیابی قرار می دهیم.

وی افزود: کتابخانه و کلاس کنفرانس در این واحد، در اختیار گروه مغز و اعصاب و به ویژه دستیاران فوق تخصصی استروک است و مدت‌ها بود که نیاز به ایجاد یک فضای آموزشی احساس می‌شد که با کمک خیرین محترم میزبانان خورشید تجهیز شده و اکنون در اختیار گروه می‌باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیرامون فعالیت های مرکز نورو سونوگرافی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: این واحد یک مرکز آموزشی برای دستیاران و دانشجویان فلوشیپ فوق تخصصی سکته‌های مغزی است و همچنین کارهای درمانی بیماران بستری در آن انجام می‌شود؛ ما در اینجا سه دستگاه داریم، که شامل یک دستگاه قدیمی است که توسط دانشگاه حدود ۱۵ سال گذشته خریداری شد و اخیرا هم دو دستگاه جدید با کمک خیرین محترم که اهمیت کارهای آموزشی و پژوهشی و درمانی را به خوبی درک کرده بودند برای کمک به درمان بیماران سکته مغزی خریداری شد و کل هزینه خریداری این دستگاه‌ها را خیرین تقبل کردند. همچنین در این مرکز علاوه بر کارهای سونوگرافی بیماران از نظر آموزشی و پژوهشی، اطلاعات بیماران بستری سکته مغزی در سایت وزارتخانه ثبت و رجیستری سکته‌های مغزی بیمارستان قائم (عج) انجام میشود.

وی اضافه کرد: دستیاران فلوشیپ ۴ نفر هستند که در حال حاضر دوره ۱۸ ماهه‌ای را می‌گذرانند، دو نفر آنها از دانشجویان بین‌الملل و دو نفر هم از دانشگاه خودمان هستند و یک نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه شیراز می‌باشد.  ضمن اینکه با توجه به اهمیت سکته‌های مغزی در ناتوانی و مرگ و میر افراد و اینکه بسیاری از بیماران سکته مغزی از استان‌های مجاور و حتی از استان سیستان و بلوچستان و گلستان و سمنان به این مرکز ارجاع می‌شوند، روشن است که این مرکز یکی از بخش های برجسته در شرق کشور است و همواره سعی کرده‌ایم که از نظر آموزشی و پژوهشی این شرایط را حفظ کنیم و البته این مهم بدون حمایت مالی قطعاً امکان‌پذیر نخواهد بود.

این استاد دانشگاه در خصوص تعداد اعضای هیات علمی بخش مذکور هم گفت: گروه بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه در حال حاضر ۴ عضو هیئت علمی دارد که سه تن از این افراد فلوشیپ‌های فوق تخصصی استروگ هستند و دو نفر فلوشیب MS ، دو نفر فلوشیپ بیماری‌های نوروماسکولار ، یک نفر فلوشیپ صرع و یک نفر فلوشیپ اختلالات حرکتی می‌باشند. گروه بیماری‌های اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جهت تعداد و تنوع فلوشیپ

گروه بیماری‌های اعصاب دانشگاه، از جهت تعداد و تنوع فلوشیپ در سطح کشور نمونه است

 در سطح کشور نمونه است و ما در آستانه ایجاد دوره‌های تربیت فلوشیپ هستیم.  از سال‌های گذشته در خدمت استاد فلاحی فلوشیپ استروگ را راه اندازی کردیم و همانطور که عرض شد پرچمدار تربیت فلوشیپ استروگ در کشور هستیم و در زمینه بیماری‌های عروقی مغزی دانشگاه‌های دیگر پس از مرکز آغاز کار کردند. اما آمادگی و پتانسیل ایجاد فلوشیپ‌های بیماری‌های نوروماسکولار و بیماری‌هایی مانند صرع و حتی اختلالات حرکتی هم در گروه وجود دارد و امیدواریم به یاری خداوند با حمایت‌های مسئولین دانشگاه موفق شویم که این دوره‌ها را در سطح گروه راه اندازی کنیم تا افتخاری هم برای گروه و هم برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد باشد. اکنون ۳۹ نفر دستیار تخصصی داریم و فعالیت‌های آموزشی را به صورت کامل هم به این عزیزان ارائه می‌کنیم و هم به دانشجویان آندر گرجوئت و حدود ۱۴۰ تخت در بیمارستان قائم (عج) داریم .

دکتر ساسان نژاد فلوشیپ اینترویشن عروق مغزی هستند و یکی از اساتید به نام و متبحر  با تجربه دانشگاه که خدمات زیادی را در این زمینه به بیماران سکته مغزی ارائه کرده‌اند و در هر زمانی از شبانه روز ایشان در ضای درمان حضور داشتند و ارائه خدمات کردند که در همین جا از ایشان تشکر می‌کنیم.

دکتر ساسان نژاد فلوشیپ نورو اینترویشن هم در این خصوص گفت: اقداماتی که ما انجام می‌دهیم اغلب در فاز حاد و درمان فاز حاد سکته مغزی است. به لطف بسیاری از دوستان اعم از؛ ریاست دانشگاه، معاونان ، گروه نورولوژی و گروه نوروسرجری توانستیم یک نورولب در بیمارستان قائم (عج) با تجهیزات پیشرفته تاسیس کنیم که تجهیزات آن در خاورمیانه جزو پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها می‌باشد.

623.jpg - 174.90 kB

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image