مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : شهروندان به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی خودداری کنند .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه ذبح غیر بهداشتی دام احتمال بیماریهایی مشترک انسان و حیوان از جمله تب کریمه کنگو ، سیاه زخم و کیست هیداتیک را فراهم می کند اظهار داشت : شهروندان بهتر است برای ذبح دام به ویژه در ایام عید سعید قربان به کشتارگاههای محل سکونت خود مراجعه کنند .
وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام عید سعید قربان و اجرای فریضه قربانی کردن و نیاز جامعه به رعایت و حفظ بهداشت عمومی گفت: افزود: یک درصد از وزن دام اختصاص به ضایعات غیر بهداشتی است و دفع نامناسب آن علاوه بر زمینه تجمع حیوانات از جمله گربه و سگ موجب انتقال بیماری می شود .
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ابتلاء به بیماریهای مشترک انسان و دام ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد افزود: باید توجه داشت دام از مکانهای بهداشتی و مورد تائید ادارات دامپزشکی تهیه شود و فردی هم که اقدام به ذبح دام می کند لازم است شرایط پوشش بهداشتی از جمله لباس ، چکمه و دستکش مناسب داشته باشد .
دکتر محمد رضا جویا خاطر نشان کرد : شهروندان توجه داشته باشند به منظور پیشگیری از انتقال بیماری های ویروسی ، 24 ساعت پس از ذبح دام آن را در یخچال نگهداری و سپس گوشت را مورد استفاده قرار دهند .
وی ضمن اشاره به اثرات روانی و بهداشتی کشتار در منازل اظهار داشت: تبعات منفی روانی دیدن صحنه ذبح در روح و روان بیننده آن میتواند اثر بلندمدت و بسیار منفی در وی ایجاد کند به ویژه در سرنوشت احساس و روانی کودکان و خردسالان اثرات سوء زیادی بر جا میگذارد.









