عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالمنداني که روزانه دو تا سه بشقاب سبزيجات مصرف مي کنند ، 40 درصد کمتر از هم سن و سالانشان به فراموشي دچار مي شوند.
به گزارش وب دا ، دکتر نغمه مخبر اظهار داشت :بر اساس پژوهشهای انجام شده افرادي که کاهو و اسفناج بيشتري مصرف مي کنند درمقايسه با ديگر همسالان خود بسيار کمتر به فراموشي مبتلا مي شوند همچنین اين پژوهش تاکيد مي کند سالمندان ازمصرف سبزيجاتي مانند کدو و گل کلم نيز غفلت نکنند چون اين سبزيجات در تقويت حافظه موثرند.
فلوشيپ نوروسايکياتري با گرايش روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آلزایمر شایعترین شکل زوال عقل در میان سالمندان به شمار می رود که بشدت توانایی های فرد را در انجام فعالیت روزانه مختل می کند خاطر نشان کرد : بر اساس پژوهشهای انجام شده عصاره پنج ميوه و سبزي شامل گل کلم، سيب زميني، پرتقال سيب و تربچه حاوي موادي است که تاثير آنها مشابه داروهاي درمان الزيمر است و بيشترين ميزان اين ماده در گل کلم يافت مي شود.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بيشتر داروهاي درمان آلزيمر نقش باز دارندگي آنزيم استيل کلرينستر که عامل تجزيه پيام رسان عصبي استيل کولين است را دارند و ماده موثر دراين 5 ميوه گلوکوسينولات است که درتمام خانواده کلم ها يافت مي شوند و مصرف مرتب اين ترکيبات درجلوگيري ازکاهش ميزان استيل کولين دستگاه عصبي مرکزي بسيار تاثير دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آلزايمر سکوت طولانی مدت حافظه است تاکید کرد: اگر سالمندان اسامي افراد را دائما فراموش مي کنند يا فکر مي کنند حافظه شان روزبه روز ضعيف تر مي شود و يا اگر درروندطبيعي زندگي اختلال بوجود آمده و نمي توانند کارهاي روزمره را به تنهايي انجام دهند بايد به پزشک مراجعه کرد.