شبكه های بهداشت و درمان


15.jpg - 27.68 kBرئیس مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد اظهار کرد: ذبح دام بدون رعایت نکات بهداشتی انجام شود، می‌تواند زمینه‌ساز بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک بین انسان و دام شود و در صورت بی‌توجهی، ممکن است سلامت فردی و عموم جامعه را به خطر بیندازند .

دکتر اسماعیلی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بسیاری از مردم با نیت قرب و تقرب به درگاه الهی اقدام به ذبح دام می‌کنند که سنتی ارزشمند و ریشه‌دار در فرهنگ دینی ماست ، اما باید این آیین مذهبی، در شرایط بهداشتی صورت گیرد خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها که می تواند از دام به انسان منتقل شود، تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) است که می‌تواند از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات دام آلوده منتقل شود و متأسفانه در اکثر موارد با علائم شدید و حتی مرگ همراه است.

وی تصریح کرد: همچنین بیماری‌هایی مانند کیست هیداتید، تب مالت و انگل‌های روده‌ای نیز از دیگر خطرات احتمالی هستند. از این رو، رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در تمام مراحل از خرید دام تا ذبح ، نگهداری و توزیع گوشت، ضرورتی انکارناپذیر است. برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت افراد جامعه از مردم عزیز تقاضا داریم که از ذبح دام در منازل، کوچه‌ها و معابر به‌طور جد خودداری کنند و ذبح دام در کشتارگاه‌های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود . این کار از بروز آلودگی محیطی و آسیب به دیگران جلوگیری می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد گفت: یکی از مهم‌ترین توصیه‌های ما، خرید دام فقط از مراکز عرضه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی است. این مراکز دام‌هایی را عرضه می‌کنند که از نظر سلامت بررسی شده‌اند و احتمال بیماری در آن‌ها به مراتب کمتر است. شهروندان می توانند  با مراجعه به سایت:www.mashadmeat.com  ویا تماس با تلفن: 051-31301 نسبت به تهیه دام زنده اقدام نمایند.

وی تأکید کرد: در هنگام ذبح، رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است. افراد باید از دستکش، ماسک، پیش‌بند و چکمه استفاده کنند تا از تماس مستقیم با خون و ترشحات دام جلوگیری شود. همچنین ابزار ذبح مانند چاقو باید تمیز و ضدعفونی ‌شوند. در صورت عدم دسترسی به کشتارگاه، می‌توان از گروه‌های دامپزشکی سیار که در روز عید فعال هستند کمک گرفت. همچنین توجه شود که در حین و پس از ذبح، از تماس سایر افراد و حیوانات با لاشه دام جلوگیری شود.

دکتر اسماعیلی با تاأکید بر اینکه لاشه دام باید پس از ذبح به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال و یا سردخانه و در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود تا فرایند حذف ویروس احتمالی از لاشه کامل شود. گفت: این کار نه تنها باعث بهبود کیفیت گوشت می‌شود، بلکه نقش مهمی در کاهش بار میکروبی و پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال دارد . همچنین تمام وسایل مورد استفاده در ذبح باید شسته و ضدعفونی شوند. محیطی که ذبح در آن انجام شده نیز باید به خوبی پاک‌سازی شود. افرادی که در فرایند ذبح مشارکت داشته‌اند نیز باید پس از پایان کار، دست‌ها و بدن خود را با دقت شست‌وشو دهند. در صورت بروز هرگونه علائم غیرمعمول در طی یک تا دو هفته پس از ذبح دام یا تماس با گوشت مانند تب، درد عضلانی یا خونریزی‌های غیرعادی پس از تماس با دام یا گوشت آن، افراد باید سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنند

وی تأکید کرد: افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مانند سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران خاص باید به هیچ وجه در تماس مستقیم با دام زنده یا لاشه آن قرار نگیرند. این گروه‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و در صورت ابتلا، ممکن است بیماری در آن‌ها شدت بیشتری پیدا کند. در خانواده‌ها، بهتر است این افراد حتی در محیطی که ذبح انجام می‌شود نیز حضور نداشته باشند. همچنین از مصرف گوشت تازه ذبح‌شده که هنوز مراحل سردسازی را طی نکرده نیز خودداری کنند. گوشت باید به‌درستی پخته شود و از مصرف جگر خام یا نیم‌پز جداً پرهیز شود.


سرپرست مرکز بهداشت قوچان از کشف و معدوم سازی 170 تنه قلیان در این شهرستان همزمان با هفته ملی بدون دخانیات خبر داد.

دکتر سهیل نوروزی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مناسبت هفته ملی بدون دخانیات و در راستای آگاه سازی عموم از ممنوعیت عرضه قلیان و دخانیات در اماکن عمومی، طی هماهنگی های بعمل آمده با ادارات مرتبط (اماکن عمومي نیروی انتظامی، صمت، اتاق اصناف) و انجام‌ بازدیدهای مشترک از مراکز و اماکن‌ غیر مجاز عرضه قلیان ۱۷۰ تنه قلیان همراه ادوات آن در محل محوطه شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان امحاء و معدوم شد.

وی خاطر نشان کرد: مدیریت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قوچان براساس قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در بحث برخورد با کسانی که سلامت جامعه را به خطر می‌اندازند برخورد قاطع خواهد کرد و در همین راستا در سال گذشته در بازدید از مراکز عرضه غیرمجاز محصولات دخانی بیش از ۱۷۰ تنه قلیان کشف و معدوم شد.

دکتر نوروزی با بیان اینکه در خصوص عدم عرضه قلیان و برخورد قاطع با قانون‌شکنان درکافه‌ها و رستوران‌ها اقدامات موثری توسط کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت قوچان صورت پذیرفته است از شهروندان خواست تا هرگونه تخلفی را با شماره 190 جهت پیگیری اعلام نمایند.

28.jpg - 124.96 kB


مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن از افتتاح سالن انتظار همراهان بیمار در بیمارستان ولی‌عصر (عج) این شهرستان به همت خیران سلامت خبر داد.

دکتر حسین امامیان در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این پروژه با هدف بهبود فضای فیزیکی بیمارستان و رفاه همراهان بیماران، با حمایت و مشارکت مجمع خیرین سلامت شهرستان اجرا گردیده است.

وی ضمن تقدیر از زحمات خیرین و همکاری مسئولان، اظهار داشت:احداث و تجهیز سالن انتظار همراهان  که با همت خیرین سلامت و حمایت مسئولان محقق شد. بی‌شک مشارکت مردم و خیرین در ارتقاء زیرساخت‌های درمانی، نقشی کلیدی در توسعه خدمات سلامت دارد و ما قدردان این همراهی ارزشمند هستیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان بردسکن گفت: این اقدام گامی مهم در جهت ارتقاء کیفیت خدمات و تکریم همراهان بیماران به شمار می‌رود.

9.jpg - 116.65 kB

 


کمک 140 میلیون ریالی خیّر سلامت به حوزه اورژانس 115 شهرستان درگزمدیر شبکه بهداشت و درمان فریمان از کمک هفتصد و پنجاه میلیون ریالی مجمع خیرین بیمارستان حضرت زهرا (س) به این بیمارستان خبر داد.

دکتر محمود ولایتی مقدم در گفتگو با وب دا اظهار کرد:  این مبلغ در قالب تامین و خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی ، مواد مصرفی مورد نیاز به بیمارستان حضرت زهرا(س) از جمله ؛ تهیه باطری  یو پی اس سرور بیمارستان  ، خرید دستگاه فتو تراپی نوزاد ، خرید مخزن پلاستیکی تصفیه آب بخش دیالیز و کمک به بیماران کم بضاعت اختصاص داده شد.

وی ضمن قدردانی از اقدام خیرخواهانه خیرین نیک اندیش ابراز امیدواری کرد: با عنایت بیشتر خیّرین سلامت به مقوله بهداشت و درمان ، شاهد تحولات خوبی در راستای بهبود ارائه خدمات در حوزه سلامت شهرستان فریمان باشیم.


سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز اظهار کرد : 16802 نفر از افراد گروه سنی 15 تا 65 سال این شهرستان درمورد استعمال دخانیات ارزیابی شدند.

دکتر فاطمه عیدی زاده در گفتگو با وبدا بیان کرد : بعد از اینکه گروه هدف توسط مراقبین سلامت و بهورزان موردارزیابی اولیه قرار گرفتند ، افراد در معرض خطر استفاده از دخانیات شناسایی و به روانشناس مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع و بصورت رایگان خدمات مشاوره ای دریافت می نمایند و در نهایت افراد مبتلا ، به پزشک جهت برخورداری از خدمات تخصصی درمان معرفی می شوند.

دکتر عیدی زاده با اشاره به نقش حیاتی آموزش در پیشگیری از مصرف دخانیات ابراز کرد : با افزایش آگاهی در مورد مضرات دخانیات و ارائه مهارت‌های مقابله با وسوسه‌ها، می‌توان از شروع مصرف و ادامه آن جلوگیری کرد. آموزش همچنین می‌تواند نگرش‌های نادرست در مورد سیگار را اصلاح کرده و جوی سالم‌تر برای یادگیری ایجاد کند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز خاطرنشان کرد : با آموزش تعداد 2457 شهروند درگزی در مدارس و خانواده‌ها در مراکز بهداشتی ، تلاش گردید قدمی در جهت ایجاد محیط‌های عاری از دخانیات برداشته که برای همه افراد، به ویژه جوانان، سالم‌تر و ایمن‌تر باشند.

دکتر فاطمه عیدی زاده تصریح نمود : به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات ، از نقش مهم رسانه در آگاهی بخشی به عموم استفاده کرده و مطالب هشدار دهنده و آموزشی مرتبط در فضای شهرستان منتشر شد.

8.jpg - 132.84 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image