کارشناس مسوول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با هدف ترویج شیوه زندگی سالم بر اساس آموزه های طب ایرانی، تاکنون 2 هزار و 475 نفر از کارکنان بهداشتی در خصوص برنامه ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت آموزش دیده اند.
دکتر زهرا نیک اختر در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برنامه ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت از 2 سال پیش آغاز گردیده است، افزود: بهورزان و مراقبین سلامت، مربیان آموزشگاههای بهورزی، کارشناسان سلامت خانواده، کارشناسان سلامت روان و تغذیه، کلیه کارشناسان ستادی، پزشکان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت در این برنامه با اصول سبک زندگی سالم بر اساس آموزه های طب ایرانی به طور کامل آشنا شده اند.
وی اظهار داشت: این آموزشها به صورت دوره های کارگاهی به مدت 6 ساعت برای کارشناسان و 12 ساعت برای پزشکان و مربیان طراحی و اجرا شده است که تاکنون 2 هزار و 439 نفر از بهورزان و مراقبین سلامت و 400 نفر از سایر کارشناسان در این دوره ها شرکت کرده اند .
دکتر نیک اختر ادامه داد: برای پزشکان خانواده و سایر پزشکان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت منطقه ای و درقالب برنامه های آموزش مداوم و آموزش کارکنان 22 کارگاه یک روزه برگزارشد و طی این دوره ها 463 نفر از پزشکان با مبانی طب ایرانی و سبک زندگی مبتنی بر طب ایرانی آشنا شدند .
کارشناس مسوول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با اجرای برنامه طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت، آموزش سبک زندگی سالم جهت کنترل و پیشگیری از بیماریها توسط مراقبین و بهورزان به افراد بالاتر از 6 سال ارائه و برای آنها شناسنامه سبک زندگی تکمیل می شود و در صورتی که در هریک از اصول 6 گانه سلامت اشکالاتی وجود داشته باشد پیگیری های لازم در جهت تصحیح رفتار انجام خواهد شد .
دکتر نیک اختر با بیان اینکه طب ایرانی(Persian Medicine)، یک مکتب طبی کامل و پویا است که ریشههای آن به هزاران سال قبل بر میگردد، اظهار داشت: در تعالیم طب ایرانی حفظ سلامتی بر درمان بیماریها الویت داشته و شیخ الرئیس ابوعلی سینا در کتاب "قانون" طب را علمی می داند که به واسطه آن احوال بدن انسان از جهت آنچه که موجب سلامتی و بیماری است شناخته میشود تا صحت و سلامتی موجود را حفظ کند و در صورت از دست رفتن سلامتی آن را به بدن برگرداند.
وی خاطرنشان کرد: اصول حفظ سلامتی در طب سنتی ایرانی بر پایه شش اصل ضروری شامل آب و هوا یا محیط زیست، حرکت و سکون (ورزش)، خواب و بیداری ، خوردن و آشامیدن، حفظ مواد ضروری و دفع مناسب مواد غیر ضروری بدن، و حالات روحی و روانی استوار است که «سته ضروری» نامیده می شود.
دکتر نیک اختر تاکید کرد: "سته ضروریه" بر سلامتی انسان تأثیر می گذارند و برای مدیریت هر یک از آنها دستورات و توصیه هایی ارائه شده است که این توصیه ها به تناسب مزاج، جنس، سنین و فصول مختلف متفاوت است تا هر فردی با توجه به ویژگیهای فردی اش در وضعیت مزاجی ایده ال خود قرار بگیرد و سلامتی اش را حفظ کند.