134.jpg - 8.50 kBرئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی با تأکید بر ممنوعیت فروش انواع داروهای گیاهی و شیمیایی آماده و دست‌ساز در عطاری‌ها گفت: مردم برای تهیه هر نوع دارو تنها باید به داروخانه‌ها مراجعه کنند.

به گزارش  وبدا، دکتر اسماء افشاری در جلسه شورای پیام‌گزاران سلامت دستگاه‌های اجرایی استان اظهار کرد: پیام‌گزاران سلامت بازوان توانمند حوزه بهداشت و درمان هستند و نقش مؤثری در انتقال نکات آموزشی و ارتقای آگاهی عمومی در زمینه سلامت دارند.

وی افزود: فعالیت عطاری‌ها باید در چارچوب مشخص و علمی انجام شود، چرا که تفاوت میان گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از منظر پزشکی قابل توجه است و عطاری‌ها مجاز به عرضه هیچ‌گونه داروی آماده یا دست‌ساز نیستند.

برخورد قاطع با مداخله‌گران سلامت

در ادامه جلسه، دکتر محمدرضا مهری، مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن هشدار درباره افزایش فعالیت مداخله‌گران سلامت در حوزه طب ایرانی و مکمل، گفت: هرگونه عرضه داروی گیاهی و شیمیایی در عطاری‌ها غیرقانونی است و در صورت مشاهده، محل بدون تذکر قبلی پلمب خواهد شد.

وی افزود: بخش قابل توجهی از تخلفات در فضای مجازی نیز صورت می‌گیرد و از مردم خواست از مراجعه به سایت‌های غیرمجاز برای دریافت مشاوره یا خرید دارو خودداری کنند.

دکتر مهری از انجام بازرسی‌های مستمر و مشترک با معاونت‌های درمان و غذا و دارو، اداره صمت، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی خبر داد و تأکید کرد که برخورد قاطع می‌تواند از تکرار این تخلفات جلوگیری کند.

واکسیناسیون آنفلوآنزا و پیشگیری از بیماری‌های فصلی

در بخش دیگری از جلسه، دکتر زهرا نهبندانی، رئیس اداره پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه، بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا به‌ویژه برای گروه‌های پرخطر از جمله سالمندان، کودکان، مادران باردار و بیماران خاص تأکید کرد.

وی با اشاره به شایعات اخیر درباره «سویه جدید آنفلوآنزا» تصریح کرد: هیچ‌گونه شواهد علمی مبنی بر وجود سویه جدید وجود ندارد و وضعیت ابتلا در استان مشابه میانگین کشوری است.

دکتر نهبندانی توصیه کرد در صورت بروز علائم بیماری‌های تنفسی، افراد از حضور در اماکن عمومی به‌ویژه مدارس خودداری کنند.

پایش سلامت و اهمیت پیشگیری

در ادامه، دکتر محمداسماعیل خیامی، مدیر اجرایی مطالعات کوهورت دانشگاه، پیشگیری را سرمایه‌گذاری بر کیفیت زندگی دانست و گفت: پایش سلامت و غربالگری منظم می‌تواند منجر به شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و جلوگیری از پیشرفت آن‌ها شود.

وی افزود: ۷۵ درصد هزینه‌های درمان کشور صرف بیماری‌های قابل پیشگیری می‌شود و لازم است با فرهنگ‌سازی، سبک زندگی سالم را در جامعه ترویج دهیم.

بیش از ۵۰ درصد موارد مسمومیت منجر به فوت مرتبط با خرید از عطاری‌ها

همچنین در این نشست، دکتر الهام نیکخواه، کارشناس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و شیرخشک دانشگاه، ضمن هشدار نسبت به فروش داروهای غیرمجاز در برخی عطاری‌ها گفت: فروش داروهای مخدر، شبه‌مخدر و داروهای دست‌ساز گیاهی و شیمیایی در عطاری‌ها ممنوع است و تنها داروخانه‌ها مجاز به عرضه این فرآورده‌ها هستند.

وی افزود: سالانه حدود ۵۶۰۰ نفر بر اثر مسمومیت جان خود را از دست می‌دهند که بیش از نیمی از آنان از عطاری‌ها خرید داشته‌اند.

دکتر نیکخواه اظهار کرد: برخی از داروهای لاغری، چاقی و جنسی عرضه‌شده در عطاری‌ها حاوی مواد خطرناکی نظیر کورتون و آمفتامین هستند که می‌توانند منجر به عوارض جدی از جمله پوکی استخوان، نارسایی کبد و کلیه، اعتیاد و ایست قلبی شوند.

وی در پایان خواستار اجرای برنامه‌های آموزشی و نظارتی جامع، حذف تدریجی داروهای غیرمجاز از عطاری‌ها، و ایجاد آزمایشگاه تخصصی داروهای گیاهی در شرق کشور شد .

 

 

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image