مسئول واحد مددکاری مجتمع بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حضور مددکاران اجتماعی از لحظه پذیرش بیمار تا بازگشت به جامعه، شبکهای از حمایتهای مشاورهای و آموزشی فراهم میآورد تا مسیر درمان و توانمندسازی بیماران هموار شود.
دکتر عباسعلی شهابی در گفتگو با وب دا با اشاره به نقش کلیدی مددکاران اجتماعی در ارائه خدمات به بیماران آسیبپذیر خاطر نشان کرد: مددکاران اجتماعی مسئولیتهایی چون بررسی و حل مشکلات بیماران نیازمند، پیگیری درمان و همکاری با موسسات خیریه و درمانی را بر عهده دارند.
مسئول واحد مددکاری مجتمع بیمارستان امام رضا(ع) بیان کرد: حل مشکلات بهداشتی و درمانی، بررسی وضعیت افراد نیازمند و ارائه طرحهای کمکی از طریق مصاحبه و مشاوره، معرفی بیماران برای دریافت خدمات درمانی و پیراپزشکی در بیمارستان یا سایر مراکز مرتبط از جمله وظایف مددکاران اجتماعی است.
وی با اینکه از ابتدای سال تا کنون بیش از ۶۵۰۰ مورد خدمت توسط واحد مددکاری اجتماعی این مجتمع به مراجعین ارائه شده است افزود: پیگیری درمان برای ایجاد هماهنگی و ارتباط با موسسات درمانی برای تسریع روند درمان بیماران انجام میشود و با منابع حمایتی شناسایی و ارتباط با منابع مالی، خیریهها و سازمانهای حمایتی مانند آستان قدس رضوی، کمیته امداد و بهزیستی جهت کمک به پرداخت هزینههای درمانی برقرار میشود.
دکتر شهابی همچنین با اشاره به برنامهریزی برای مشارکت افراد خیّر و نهادهای حمایتی به منظور ارائه خدمات رفاهی و درمانی، اظهار کرد: بازدید از منازل بیماران جهت بررسی وضعیت اقتصادی و اجتماعی با هدف ارائه خدمات بهتر انجام میشود.
وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی هر روز ویزیت روزانه بیماران در بخشها را انجام میدهند. این ویزیتها به تقویت روحیه بیماران و ارتباط با ایشان و همراهانشان کمک میکند. همچنین در این بازدیدهای روزانه، ارتباط با تیم پزشکی و سایر نیازهای بیماران بررسی میشود.
دکتر شهابی با اشاره به چالشهای مهم واحد مددکاری، اظهار کرد: یکی از مسائل اساسی، جانمایی بیماران بیخانمان و افرادی است که از سوی خانوادههایشان رها شدهاند. این بیماران معمولاً به سرعت در مراکز مرتبط پذیرش نمیشوند و طی مراحل اداری زمانبر میشوند که نیاز به اخذ دستورات لازم از مقامات قضایی و سازمانی دارد.
وی اعلام کرد: مجموعه مددکاران اجتماعی در تمام مراحل درمان، از پذیرش بیمار تا بازگشت به جامعه، حضور فعال دارند و به ایجاد سیستمهای حمایتی کمک میکنند. این سیستمهای حمایتی شامل مشاوره فردی، گروهی و آموزش مهارتهای اجتماعی است که هدف آنها حمایتهای لازم برای بهبود وضعیت بیماران و رشد آنها در جامعه است. امیدواریم با جذب تعداد بیشتری از کارشناسان مددکاری اجتماعی بتوانیم مددکاری در اورژانس عدالتیان را به صورت شبانهروزی فعال کنیم و خدمات به صورت شبانهروزی به بیماران ارائه شود.