624.jpg - 18.71 kBفوق تخصص ارتوپد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف سه وعده غذایی حاوی پروتئین، ویتامین به ویژه ویتامین D به گونه ای که فرد احساس گرسنگی نکند و همچنین کنترل و خودداری، از سایر عوامل خطر عدم جوش خوردگی، می توان به روند التیام جوش خوردگی استخوان کمک کرد.

دکتر حمید عربی در گفتگو با وبدا، روند التیام استخوان را پدیده ای منحصر به فرد دانست و گفت: بر خلاف سایر بافت های بدن نظیر؛ بافت پوستی، عصبی و عضلانی که بافت های فیبروزی جایگزین آن می شوند و با زخم ترمیم پیدا می کنند ، استخوان این توانایی را دارد که خود را بازسازی نماید. اماگاهی اوقات ممکن است، روند التیام با شکست مواجه شده و منجر به جوش خوردگی تأخیری شود و کندتر از حد انتظار جوش بخورد یا حتی اصلا جوش نخورد، لذا عدم جوش خوردگی وضعیتی جدی بوده و در پنج درصد احتمال آن وجود دارد.

وی افزود: عوامل متعددی نظیر محل استخوان، نوع شکستگی و حتی روش درمانی در عدم جوش خوردگی استخوان دخیل هستند، که این وضعیت زمانی رخ می دهد که التیام به مدت شش تا هشت ماه اتفاق نیفتاده باشد.

دکترعربی، عوامل مؤثر بر عدم جوش خوردگی را دو دسته‌ی عوامل " مرتبط با خودشکستگی " و عوامل " مربوط به بیمار " ذکر کرد و افزود: در عوامل مربوط با خود شکستگی، محل شکستگی، میزان خونرسانی به محل شکسته و شدت آسیب مهم هستند؛ همچنین برخی از نواحی بدن از جمله گردن استخوان که خونرسانی ضعیفی دارند، بیشتر مستعد مشکلات التیام و ترمیم استخوانی هستند. اما عوامل مربوط به بیمار مثل دیابت از طریق کاهش خونرسانی و اختلال در عملکرد سلولی، داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی نظیر مخدرها، کمبود ویتامین D،  در معرض اشعه ایکس قرار گرفتن، سن بالا، برخی بیماری های زمینه ای نظیر انواع روماتیسم ها، تغذیه نامناسب  و سرکوب سیستم ایمنی می توانند روند التیام را به تأخیر بیاندازند.

مصرف سیگار روند التیام و ترمیم استخوان را به تأخیر می اندازد

فوق تخصص ارتوپد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  تصریح کرد: مصرف سیگار، نیز به طور قابل توجهی روند التیام و ترمیم استخوان را به تأخیر می اندازد و در کنار آن علاوه بر جوش نخوردن استخوان بلکه باعث خطر افزایش عفونت نیز می شود، بنابراین از زمان شروع درمان بین شش تا نه ماه که درمان به طول می انجامد، بیمار باید از مصرف سیگار جدًا خودداری کند.

دکتر عربی به یک باور غلط رایج بین مردم هم اشاره کرد و افزود: به اعتقاد مردم، مصرف متعدد پاچه گوسفند به تنهایی، باعث جوش خوردگی استخوان می شود اما هرچند، پاچه دارای کلاژن و ژلاتین و املاح لازم و پروتئین به عنوان یک وعده ی غذایی است ، اما تغذیه مناسب شامل سه وعده غذایی حاوی پروتئین، ویتامین به ویژه ویتامین D به گونه ای که فرد احساس گرسنگی نکند و همچنین کنترل و خودداری از سایر عوامل خطر عدم جوش خوردگی، می تواند در روند التیام جوش خوردگی استخوان کمک کند.

وی درباره مطالعات انجام شده در راستای افزایش کیفیت زندگی این بیماران بیان داشت: با توجه به اینکه، عدم جوش خوردگی استخوان، تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیماران می گذارد، مطالعات نشان داده که شرایط این افراد، می تواند اثرات منفی روانی بیشتری نسبت به بیماری هایی نظیر دیابت و ایدز بر زندگی بیمار و خانواده او داشته باشد.

متخصص ارتوپد افزود: برای تشخیص و درمان جوش خوردگی استخوان، نیاز به یافته های بالینی و  رادیوگرافی و در اغلب موارد نیز نیاز به مداخله جراحی و درمان های کمکی داریم.

خبرهای روز

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image