• 1405/04/22
  • - تعداد بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خدمت‌رسانی بی‌وقفه به 67 هزار زائر/ کارنامه درخشان کادر سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید: صفر فوتی و صفر بیمار بدحال

415

 

الگوی موفق «هم‌افزایی قطب شمال شرق» با حضور ۱۰ هزار پرسنل درمانی، برگ زرینی در تاریخ مدیریت سلامت کشور رقم زد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس کمیته سلامت مراسم تشییع امام شهید در مشهد با اشاره به پایان مراسم باشکوه تشییع امام شهید در مشهد مقدس، از ثبت رکورد خدمت‌رسانی به بیش از 67 هزار مراجعه‌کننده در داخل و پیرامون حرم مطهر رضوی در گرمای ۳۸ درجه خبر داد و اعلام کرد: با مدیریت هوشمندانه و هم‌افزایی همه‌جانبه، این مراسم عظیم با حضور جمعیت کم‌سابقه ۸ میلیونی، بدون حتی یک مورد فوتی یا بیمار بدحالِ باقی‌مانده به پایان رسید.

مدیریت بحران در قلب جمعیت ۸ میلیونی

دکتر محمود شبستری در گفتگو با وب دا با تشریح جزئیات اقدامات کمیته سلامت اظهار داشت: مشهد مقدس در مراسم تشییع امام شهید، جمعیتی بالغ بر ۸ میلیون نفر را میزبانی کرد که در تاریخ این کلان‌شهر بی‌سابقه است. در چنین شرایطی و با وجود دمای ۳۸ درجه، مدیریت حوزه سلامت با استفاده از آخرین متدهای روز و برنامه ریزی دوماهه در قالب کمیته‌های فعال، توانست از وقوع هرگونه حادثه ناگوار پیشگیری کند.

وی افزود: آنچه این عملیات را متمایز کرد، اجماع کلی کادر سلامت در قطب شمال شرق کشور (خراسان رضوی، شمالی و جنوبی) بود. هفت دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، دوشادوش یکدیگر پای کار آمدند و حتی رؤسای دانشگاه‌ها شخصاً در بیمارستان‌های کوچک و مراکز درمانی (AMP) مسئولیت‌های عملیاتی را بر عهده گرفتند.

کارنامه عملیاتی: ۱۸۶ عمل جراحی و ثبت کدهای حیاتی موفق

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه آماری از اقدامات انجام شده، گفت: در این بازه زمانی، به 67 هزار  نفر خدمات سلامت ارائه شد و ۱۸۶ مورد عمل جراحی موفق صورت گرفت. نکته حائز اهمیت این است که در حال حاضر، هیچ بیمار بدحال یا فوتی ناشی از این مراسم در بیمارستان‌های ما وجود ندارد.

وی به مدیریت دقیق کدهای حیاتی اشاره کرد و افزود: موارد سکته قلبی (کد ۲۴۷) و سکته مغزی (کد ۷۲۴) در سریع‌ترین زمان ممکن مدیریت شدند. با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و ارگانیزیشنِ ایجاد شده بین کمیته‌های مختلف استانی، انتقال این بیماران به مراکز درمانی در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام شد که این سرعتِ دسترسی، عامل کلیدی در نجات جان هموطنانمان بود.

تجهیزات و ظرفیت‌های بسیج شده

دکتر شبستری درباره زیرساخت‌های درمانیِ تدارک دیده شده تصریح کرد: ما برای این مراسم ۴ بیمارستان صحرایی بزرگ و حدود ۷۰ ایستگاه درمانی پیشرفته (Advanced Medical Post) با ظرفیت ۱۲ تخت برای هر ایستگاه راه‌اندازی کردیم. مجموعاً نزدیک به ۱۰ هزار نفر از پرسنل حوزه بهداشت و درمان از سه استان و هفت دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در این عملیات بزرگ مشارکت داشتند.

تقدیر از هم‌افزایی ملی و خود‌مراقبتی مردم

رئیس کمیته سلامت مراسم تشییع امام شهید در بخش پایانی سخنان خود ضمن قدردانی از تمام ارکان دخیل در مدیریت مراسم، گفت: این موفقیت حاصل هم‌فکری و هم‌افزایی نظام پزشکی، نظام پرستاری، بسیج جامعه پزشکی، هلال‌احمر، سازمان انتقال خون، حوزه درمان آستان قدس رضوی، استانداری و ستادهای مدیریت مراسم است. همچنین باید از معاونین محترم وزیر بهداشت و مدیران میدانی که با حضور فعال خود در مشهد به مدیریت صحنه کمک کردند، صمیمانه تشکر کنم.

دکتر شبستری در خاتمه، نقش مردم را بی‌بدیل خواند و خاطرنشان کرد: بیش از هر چیز، باید از خودِ مردم فهیم و زائران عزیز تشکر کنم که با درک شرایط و رعایت حداکثری اصول خود‌مراقبتی در هوای گرم، یاری‌گر کادر سلامت بودند. خداوند را شاکریم که با عنایت امام رضا(ع)، شرمنده این مردم نشدیم و توانستیم ماموریت محوله را به بهترین شکل به سرانجام برسانیم.

  • گروه خبری : پزشکی,بدرقه رهبر شهید
  • کد خبری : 189451
کلیدواژه
مسئول  پایگاه خبری وبدا
مؤلف

مسئول پایگاه خبری وبدا

نظرات

0 تعداد نظرات

درج نظر