• 1405/05/14
  • - تعداد بازدید: 9
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصرف کافی مایعات از تشدید علائم بیماران تنفسی در پیاده‌روی دهه پایانی صفر پیشگیری می‌کند

278

 

عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شرایط آب‌وهوایی و مسیرهای طولانی پیاده‌روی در ایام دهه پایانی صفر گفت: گرما و کم‌آبی بدن می‌تواند موجب تشدید علائم بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی شود؛ از این‌رو زائران دارای بیماری‌های ریوی باید پیش از سفر، وضعیت سلامت خود را بررسی کرده، داروهای مورد نیاز را همراه داشته باشند و با مصرف کافی مایعات، از بروز عوارض ناشی از کم‌آبی جلوگیری کنند.

دکتر شهاب‌الدین سروری، عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به ضرورت توجه بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی به شرایط سفرهای زیارتی پیاده‌روی دهه پایانی صفر اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت در این ایام، کاهش آب بدن یا دهیدراتاسیون است که به‌ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی می‌تواند موجب تشدید علائم تنفسی و افزایش مشکلات جسمی شود.

وی افزود: کم‌آبی بدن موجب غلیظ شدن ترشحات راه‌های هوایی، افزایش احساس تنگی نفس و تشدید علائم بیماری‌های تنفسی می‌شود؛ بنابراین مصرف منظم آب و سایر مایعات سالم، یکی از مهم‌ترین توصیه‌های پزشکی برای زائرانی است که سابقه بیماری‌های ریوی دارند.

همراه داشتن داروها و اسپری‌های تنفسی ضروری است

عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت آمادگی پیش از سفر گفت: بیمارانی که بیماری تنفسی آن‌ها تحت کنترل است، در صورت تأیید پزشک می‌توانند در پیاده‌روی دهه پایانی صفر شرکت کنند، اما باید تمامی داروهای تجویزشده، به‌ویژه اسپری‌های تنفسی و داروهای مورد نیاز در شرایط اضطراری را در تمام طول مسیر همراه داشته باشند.

وی ادامه داد: همراه داشتن دارو به میزان کافی برای کل مدت سفر و نگهداری صحیح از آن‌ها، از بروز مشکلات احتمالی در مسیر جلوگیری می‌کند و بیماران نباید مصرف منظم داروها را حتی در زمان سفر متوقف کنند.

ماسک در مکان‌های شلوغ؛ راهکاری برای کاهش خطر عفونت‌های تنفسی

دکتر سروری با اشاره به احتمال افزایش انتقال بیماری‌های ویروسی در تجمعات بزرگ اظهار کرد: استفاده از ماسک در فضاهای بسته، وسایل حمل‌ونقل عمومی و مکان‌های پرتراکم می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی را کاهش دهد.

وی افزود: استفاده از ماسک برای بیماران مبتلا به آسم، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و سایر بیماری‌های ریوی، به‌ویژه در محیط‌های شلوغ و پرتردد، اهمیت بیشتری دارد.

علائم هشدار تنفسی را جدّی بگیرید

عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر ضرورت توجه به علائم هشدار گفت: در صورت بروز یا تشدید علائمی مانند تنگی نفس، سرفه شدید، خس‌خس سینه یا کاهش توانایی انجام فعالیت‌های روزمره، زائران باید بدون تأخیر به مراکز درمانی یا پزشکان مستقر در مسیر مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: ادامه مسیر پیاده‌روی در شرایطی که علائم تنفسی تشدید شده است، بدون ارزیابی پزشکی می‌تواند خطرناک باشد و سلامت فرد را به خطر بیندازد.

برخی بیماران ریوی بهتر است سفر را به زمان دیگری موکول کنند

دکتر سروری با تأکید بر ضرورت ارزیابی شرایط جسمی پیش از آغاز سفر اظهار کرد: افرادی که بیماری تنفسی آن‌ها کنترل نشده، علائم شدید دارند یا برای تنفس به اکسیژن‌درمانی مداوم نیازمند هستند، با توجه به گرمای هوا، فعالیت بدنی طولانی، ازدحام جمعیت و افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی، بهتر است از حضور در مسیرهای طولانی پیاده‌روی خودداری کرده و سفر را به زمان مناسب‌تری موکول کنند.

وی افزود: سلامت زائران باید همواره در اولویت قرار گیرد و انجام این سفر معنوی زمانی توصیه می‌شود که وضعیت تنفسی فرد پایدار و تحت کنترل باشد.

مشورت با پزشک؛ شرط سفر ایمن بیماران ریوی

عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان با تأکید بر اهمیت مشاوره پزشکی پیش از سفر گفت: تمامی بیماران مبتلا به بیماری‌های ریوی باید پیش از عزیمت برای پیاده‌روی دهه پایانی صفر، با پزشک متخصص ریه یا پزشک معالج خود مشورت کنند تا وضعیت تنفسی آنان بررسی و در صورت نیاز، برنامه درمانی و دارویی آن‌ها تنظیم شود.

دکتر سروری تصریح کرد: رعایت توصیه‌های پزشکی، مصرف کافی مایعات، همراه داشتن داروها، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت بروز علائم هشدار، می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت بیماران تنفسی و بهره‌مندی ایمن آنان از فیض معنوی زیارت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) داشته باشد.

 

 

  • گروه خبری : پزشکی,اخبار دهه پایانی صفر
  • کد خبری : 190017
کلیدواژه
مسئول  پایگاه خبری وبدا
مؤلف

مسئول پایگاه خبری وبدا

نظرات

0 تعداد نظرات

درج نظر