عضو شورای انقلاب فرهنگی در جمع اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به تحولات و پیشرفت های 40 ساله ایران در عرصه های مختلف علمی و از جمله در حوزه پزشکی گفت: بخش قابل توجهی از پیشرفت های کشور در دل تحریم ها و فشارها و تنها با کمک دانشمندان و نخبگان داخلی محقق شده که این امر نشان می دهد تحریم ها به همان میزان که بازدارنده و آسیب زننده در حرکت علمی کشور بوده، بر تقویت انگیزه، اراده و خلاقیت دانشمندان ما و حرکت رو به رشد آنان تاثیرات مثبتی داشته است.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بمناسبت بزرگداشت 16 آذر ( روز دانشجو ) نشست هم اندیشی پیرامون " چشم انداز دانشگاه ها در جمهوری اسلامی ایران "، با حضور استاد رحیم پور ازغدی و جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دانشکده داروسازی برگزار شد.
در مقدمهی این نشست، استاد رحیم پور ازغدی به سابقه درخشان علم طب در تمدن ایرانی – اسلامی اشاره و با بیان اینکه جوهرهی طب نوین ریشه در این تمدن کهن دارد گفت: علیرغم افتخارت بسیار تاریخ پزشکی ایران، پیشینهی این علم در نظام آموزشی ما آنگونه که باید معرفی نشده و اغلب دانشجویان و حتی اساتید نسبت به این حقیقت که خواستگاه بسیاری از تحولات طب نوین، نبوغ ایرانی و تمدن ایرانی اسلامی است، بی خبرند؛ لذا ضروری است که این حقایق با مستندات آن در بین جامعه پزشکی بازگو شود .
وی توجه به بحث « اخلاق حرفه ای » و اهمیت فرهنگسازی آن در عرصه طبابت را از دیگر ضرورت های مغفول در بین جامعه پزشکی کشور عنوان و با بیان اینکه جزئیات دقیق این بحث در مبانی فقهی و حقوقی بیان شده افزود: التزام به اخلاق حرفه ای سبب می شود تا مرز بین تجارت و طبابت برای پزشک روشن باشد و با نگاه دقیق تر و حساسیت بیشتر به حقوق بیمار و سلامت روان او توجه داشته باشد.
عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه، به تشریح دستاوردها و پیشرفت های علمی کشور به استناد گزارشات مراکز بین المللی رسمی پرداخت و با اشاره به اینکه دستاوردهای فوق در عرصه های مختلف علمی، پزشکی، فناوری، صنایع دفاعی و... محقق و قابل رقابت در عرصه های جهانی می باشد گفت: در عرصه پزشکی طبق گزارشات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، شاخص های بهداشت و درمان در ایران طی سال های پس از انقلاب از میانگین منطقه ای و جهانی بالاتر بوده و نسبت رشد کمّی مراکز بهداشتی- درمانی کشور در مقایسه با رشد جمعیت، حدود 15 برابر گزارش شده است. همچنین در بخش تولید داروهای راهبردی، بیوتکنولوژیک و نوترکیب، تولید سرم و واکسن و در زمینه سلول های بنیادی، کشورمان در زمره کشورهای پیشگام در منطقه معرفی شده است.
رحیم پور ازغدی ادامه داد: در حوزه تربیت نیروی انسانی و تولید مقالات علمی نیز امروز کشور ما در صدر کشورهای جهان قرار دارد و شمار پزشکان توانمند ایرانی به سطحی رسیده که می توانیم اعزام پزشک به دیگر کشورها نیز داشته باشیم؛ این در حالیست که سال های قبل از انقلاب کمبود شدید پزشک سبب شده بود تا پزشکان هندی، بنگلادشی و...در کشورمان به کار گرفته شوند.
وی، شکل گیری تورسیم پزشکی در کشور را از دیگر مصادیق توسعه یافتگی ایران و بمنزله انقلابی در عرصه پزشکی کشور دانست و گفت: در حال حاضر از کشورهای مختلف جهان بیماران به ایران می آیند و توریسم پزشکی در ایران شکل گرفته که این امر می تواند ارزآوری قابل توجهی داشته باشد و جزء افتخارات جامعه پزشکی کشور به شمار می رود.
عضو شورای انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به گزارشات قرائت شده گفت: این گزارشات حکایت از توانمندی و قابلیت های بی نظیر ما در عرصه های مختلف دارد و نشان می دهد که تحت هر شرایطی و علیرغم هر تحریم و تهدیدی فرصت رشد و حرکت ( هر چند سخت و با سرعت کمتر ) وجود دارد و نباید متوقف شود.
رحیم پور ازغدی اضافه کرد:یکی از موانع مهمی که امکان تحقق ظرفیت ها و استفاده حداکثری از منابع انسانی، علمی و سایر منابع را از کشور ما گرفته گزاره دو تکه ی " ما نمی توانیم " است که در پس ذهن بخشی از مسئولین و نخبگان ما ( حتی در دانشگاه ها) وجود دارد و لذا وقتی باور نداشته باشیم به داشته ها و توان خود، طبعاً در تصمیم گیری های آینده این توانمندی ها را دخالت نمی دهیم و استعداد های فراوانی در این بین به هدر خواهند رفت؛ در حالیکه کشور ما اکنون به شدت نیازمند استفاده از استعدادها و ظرفیت های داخلی است.