18.jpg - 10.30 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: فرهنگ سلامت، بر خود مراقبتی و تقدم پیشگیری بر درمان و مجموعة باورها و رفتارهای سالم و مؤثر در این زمینه تأکید دارد و بسترهای لازم برای تحقق شرایط مناسب جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را فراهم می آورد.

به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا قربان زاده در اولین جلسه کارگروه فرهنگ سلامت استان خراسان رضوی برگزار شد فرهنگ را مجموعه ای از ارزش ها، آداب و الگوهای رفتاری پایدار در جامعه برشمرد و خاطر نشان کرد: جامعه‌ای که از فرهنگ و سواد سلامت کافی برخوردار باشد، نیازهای مربوط به سلامت خود، خانواده و جامعه را می شناسد و با خودمراقبتی، اتخاذ رفتارهای سالم و مشارکت جمعی؛ سطح سلامت مطلوب خود را ارتقاء می دهد.

دکتر غلامحسین خدایی، پیشکسوت سلامت و مدیر فصلنامه کشوری بهورز نیز در این نشست ، فراگیر شدن موضوع پیشگیری و توجه به فرهنگ و سواد سلامت را برای حفظ سلامت ضروری دانست و گفت: با گذر زمان و تغییر سبک زندگی مردم، دستورالعمل ها باید با نیازهای جدید تطبیق یابد و فرهنگ و سواد سلامت در اولویت کاری سازمانها قرار گیرد.

وی افزود: سواد به معنای داشتن قدرت تغییر در زندگی است و در حالی که 90 درصد افراد جامعه ما تحصیلکرده هستند؛ سواد سلامت کشور کمتر از 30 درصد است و به نوعی گرفتار بی سوادی سلامت هستیم.

دکتر خدایی مشکلات سلامت روان، دیابت، فشارخون و بحران جوانی جمعیت را از اولویتهای حوزه سلامت برشمرد و ابراز امیدواری کرد با استفاده شایسته از فرصت این کارگروه که بالاترین سرمایه برای سلامت استان است، به نتایج مطلوب دست یابیم.

دکتر مجید جعفری نژاد معاون فنی مرکز بهداشت استان نیز در این کارگروه، با اشاره به شیوع 65 درصدی کم تحرکی و اضافه وزن در جامعه بر تلاش همگانی برای ارتقای سواد سلامت و اصلاح سبک زندگی افراد تاکید و شرح وظایف کارگروه فرهنگ سلامت و همکاری های بین بخشی را یادآوری کرد.

شایان ذکر است در اولین جلسه کارگروه فرهنگ سلامت استان خراسان رضوی مدیران و مسوولین ادارات و سازمان های استانی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بهزیستی ، آموزش و پرورش ، شهرداری، صدا و سیما ، دانشگاه های علوم پزشکی نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام، سبزوار و گناباد نیز شرکت داشتند و به تبادل نظر با یکدیگر پرداختند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image