رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشگاههای مادر و پیشرو تیپ یک نباید از رشد و توسعه در حوزه آموزش عقب بماند.
به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی در آئین تکریم و معارفه معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: توسعه کمی و کیفی جزو شاخصهای اصلی حوزه آموزش بوده و امیدواریم با کمک تمامی دانشکدهها و گروهها در ابعاد کمی و کیفی به نتیجه لازم برسیم.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشگاههای مادر و پیشرو تیپ یک نباید از رشد و توسعه در حوزه آموزش عقب بماند و باید نسبت به جذب نیروهای ارزشی ولایی و انقلابی توانمند، متخصص و متعهد با تمام توان تلاش کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه موضوع تجهیزات آموزشی همواره مورد تاکید بوده است، خاطرنشان کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده با یکی از بانکها پیگیر تخصیص اعتبارات لازم برای تهیه نیازهای آموزشی برای تمامی دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزههای تئوری و عملی هستیم.
دکتر کیانی ضمن تقدیر از تلاشهای ۲۰ ماهه دکتر خواجوی در حوزه معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: امیدواریم که در دوره جدید مدیریتی از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی بهخوبی استفاده شود و تمامی دانشکدهها آنگونه که باید مسیرهای رشد و ترقی را طی نمایند.
وی افزود: اقدام شاخص دیگر در حوزه آموزش ساخت مجتمع پردیس آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده، مجموعهای که در آن از پیشرفتهترین امکانات و تجهیزات آموزشی استفاده شده و با افتتاح این مجموعه آموزشی شاهد رقم خوردن اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود.
تا جریانسازی علمی و فکری نباشد نتیجه لازم و اثرپذیری موثر را شاهد نخواهیم بود
همچنین دکتر جلیل توکلافشاری، معاون جدید آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این مراسم گفت: در حکم صادره برای اینجانب از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر توجه ویژه به اسناد بالادستی و بیانیه گام دوم انقلاب و دیگر موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری اشاره شده و وظیفه همه ما در این دانشگاه تقویت علم و فناوری بوده است.
وی افزود: البته موضوع تقویت علم و فناوری بسیار مهم است، اما باید مراقب باشیم که به بیراهه نرویم و اگر جریانسازی علمی و فکری نباشد فاقد نتیجه لازم و اثرپذیری موثر بوده است.
معاون جدید آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علم و فناوری به عنوان موتور پیشران کشور باید همراه با فکر و جریانسازی فکری، مشارکت همگانی، مبتنی بر مبانی ایرانی و اسلامی، مبتنی بر اصل ما میتوانیم و رفع مشکلات مردم باشد، بیان کرد: باید ضمن استفاده از تجارب پیشکسوتان مبتنی بر توانمندیها، واقعیتها و بایدها گام برداریم، مواردی که همگی آنها تاکید مقام معظم رهبری بوده و اگر سرلوحه کارمان قرار بگیرد و بهدرستی به آن عمل نماییم نتیجه لازم حاصل خواهد شد.
دکتر توکلافشاری اضافه کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افراد متخصص، متعهد و بااخلاق زیادی داریم که یک نمونه آن دکتر خواجویراد است و قطعاً در جهت پیشبرد اهداف و برنامههای آموزشی از ظرفیت تمامی اساتید برجسته، نخبه و پیشکسوت استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: همه ما باید آنگونه که شایسته و بایسته است در حوزه آموزش تلاش نماییم تا بتوانیم رسالت و وظیفهای که بردوش داریم به سلامت و باموفقیت به سرانجام برسانیم.
برنامههای آموزش مداوم با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی همراه بوده است
در این مراسم دکتر ابوالفضل خواجویراد، معاون سابق آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ که مسئولیت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفتم موضوعات برنامه محوری، تقویت ساختار، مدیریتها، توانمندسازی اساتید، پیگیری موارد نیاز به اصلاح و غیره مورد توجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: ما نگاه ویژه در رویکرد مشورتی داشتیم و نمونه بارز همکاری با دانشگاههای فردوسی، آزاد اسلامی و دیگر مجموعههای دانشگاهی بود.
معاون سابق آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که موضوع دولت الکترونیک در حوزه آموزش بهطور جدی مورد توجه قرار گرفت، تاکید کرد: ما در بحث یکپارچهسازی سامانهها، ایجاد و تکمیل داشبوردها، خدمات غیرحضوری، سامانه یکپارچه آموزشی، توسعه اقدامات مطالعاتی و غیره بهطور ویژه کار کردیم.
دکتر خواجویراد افزود: اقدام شاخص دیگرمان روی موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان بینالملل بود و در کنار آن باید به مدیریت خوب آموزشی در موضوعاتی همچون بحران کرونا، سقف حقوق اعضای هیات علمی، مدیریت اغتشاشات سال گذشته و عدم ایجاد آسیب در فضای دانشگاهی اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه جذب هیات علمی طبق فراخوانهای مختلف انجام میشود، گفت: افراد جذب شده مطابق تایید صلاحیتهای لازم علمی، آموزشی و اخلاقی جذب میشوند و همواره بر یکسانسازی فرایندهای آموزشی مطابق با استانداردها تاکید داشتیم.
معاون سابق آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما در بحث فرآیند ارتقاء هیات ممیزه بهروز هستیم و در کنار آن موضوعات تقویت عرصه آموزش، توسعه رشتهها و بخشها، رشتههای بین رشتهای و مرزدانشی، تقویت گروههای آموزشی و مهارتهای بالینی مرتبط با این حوزه و فعالیت حوزه آموزشی بیمارستان شهید هاشمینژاد و تقویت حوزه آموزشی بیمارستانهای قائم(عج) و امام رضا(ع) را داشتیم.
دکتر خواجویراد با بیان اینکه تقویت حوزه پیوند مغز استخوان از دیگر موارد شاخص صورت گرفته بود، خاطرنشان کرد: ما ظرفیت تختهای بیمارستان منتصریه در حوزه پیوند مغز استخوان را افزایش دادیم و در این حوزه از ظرفیت برترین اساتید مرتبط با این تخصص بهرهمند شدیم.
وی بیان کرد: توسعه کیفی و کمی آموزش را در راستای محوریت اسناد بالادستی داشتیم و همواره پیگیر اجرای درست برنامه جامع عدالت و تعالی آموزش بودیم.
معاون سابق آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه برای اولین بار دورههای کوتاهمدت آموزشی را برگزار کردیم، گفت: این دورهها از اثرپذیری قابل توجهی برخوردار بود و به مسئولان وزارتخانه پیشنهاد برگزاری این دورهها را در سایر دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی دادیم.
دکتر خواجویراد خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر اقدامات شاخص صورت گرفته میتوان به ایجاد درگاه یکپارچه الکترونیک، توانمندسازی اعضای هیات علمی، تکریم اساتید پیشکسوت، تهیه شیوه نامه معادل سازی فعالیت اعضای هیات علمی، تشکیل جلسات کارشناسی متراکم با دانشکدهها و خبرگان آموزشی، تقویت امور رفاهی اعضای هیات علمی، رشد بیش از ۱۰۰ درصدی برنامههای آموزش مداوم، اخذ مجوز مستقل دورههای مهارتی و حرفهای، تقویت پایاننامههای محصول محور، نظم بخشی به مسائل مالی، پرداخت و بهروز کردن حقالتدریسها، اجرای طرح تکریم اساتید و تجهیز آموزشی در حوزههای تئوری و عملی اشاره کرد.