در کنار تلاش های ثمر بخش علمی، فعالیت های غیرعلمی همچون ورزش را هم دنبال می کنم
دارنده مدال برنز و نقره در دوره های یازدهم و سیزدهم المپیاد ملی نانوفناوری، ضمن اشاره به دستاوردهای علمی ارزشمند خود تاکید کرد: در کنار همه موفقیت های علمی، فعالیت های غیر علمی همچون ورزش نیز برای تجدید قوا و تقویت روحیه هر فردی ضروری است.
سید فراز دلاورخان که متولد ۱۳۶۹ در شهر تهران و دانشجوی مقطع ارشد نانو فناوری پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد، در گفتگو با وبدا، پیرامون فرایند تحصیل خود در دوران مدرسه و دانشگاه اظهار کرد: تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان و همینطور دوره کارشناسی را در شهر تهران سپری کردم و هرچند که دوره کارشناسی ارشد را نیز در همین رشته گذرانده بودم، اما مجدداً تصمیم گرفتم که دوره تحصیلات تکمیلی را در رشته نانو فناوری پزشکی هم تحصیل کنم و به این ترتیب وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم.
این دانشجوی برتر علمی، به دستاوردهای ارزشمند خود در حوزه المپیادهای علمی نیز اشاره کرد و گفت: در سیزدهمین المپیاد کشوری نانو فناوری که سال جاری برگزار شد موفق به کسب مدال نقره شدم و در دوره یازدهم نیز، مدال برنز این المپیاد را کسب کردم.
وی در خصوص فرایند برگزاری این رقابت ملی هم گفت: المپیاد کشوری نانو فناوری هر ساله با عنوان مسابقه ملی نانو برگزار میشود و از تمامی رشتهها اعم از، مهندسی، علوم پایه، پزشکی، دارو و حتی مقاطع پست دکترا داوطلبانی حضور دارند که در سه مرحله به رقابت میپردازند و هر مرحله فیلترهای خاص خود را دارد.
دلاورخان ادامه داد: برای مرحله اول چند هزار نفر ثبت نام میکنند که از این تعداد ۴۰۰ نفر وارد مرحله دوم میشوند و در مرحله دوم به صورت سراسری آزمون حضوری تستی برگزار و از بین برگزیدگان ۱۵ نفر به عنوان تحصیلات تکمیلی و ۱۵ نفر به عنوان مقطع کارشناسی انتخاب و وارد مرحله سوم میشوند. این مرحله به صورت کمپ است و برگزیدگان به مدت ۵ روز هم کار علمی به صورت عملی دارند و هم آزمون مفهومی و تشریحی که بسیار سنگین است و در واقع عیار علمی دانشجویان همه جانبه بررسی می گردد. در نهایت یک سری پروپوزال بر اساس دو روز کار عملی تهیه میشود و در حضور سه نفر از داورانی که منتخب ستاد نانو هستند به دفاع پرداخته و بر اساس آن رنگ مدال و رتبه مشخص میشود .
وی با اشاره به تجربه خود از فضای المپیاد علمی به سایر دانشجویان علاقمند جهت شرکت در این فضای رقابتی توصیه کرد: با توجه به اینکه نخستین گام، آشنایی با یک سری مراحل مسابقات و منابع است توصیه میکنم که دانشجویان در سایت جستجویی را در خصوص مسابقه ملی داشته باشند، حدود ۱۸۰ مقاله برای شرکت در این المپیاد وجود دارد که در یک بازه زمانی ۶ ماهه آنها را مطالعه میکنند و در کنار آن میتوانند با یک سری از انجمنها که در این راستا کمک میکنند راهنمایی و مشاوره داشته باشند.
دلاورخان اضافه کرد: تعداد ۱۸۰ مقاله را ستاد معرفی میکند که در همه زمینهها اعم از؛ شیمی، فیزیک، فیزیک کوانتوم و مباحث ریاضی، پزشکی، نانو دارو و ... است و داوطلبان شرکت کننده باید بر اساس این مقالات پیش بروند و با توجه به حجم بالای مطالب و سخت بودن آزمون لازم است که دانشجویان وقت زیادی را برای آن صرف کنند.
دانشجوی برتر المپیاد علمی با اشاره به حمایت های اساتید خود در کسب این موفقیت گفت: از مدیر گروه آقای دکتر اسکویی و خانم دکتر غیبی که استاد راهنمای من بودند و همینطور آقای دکتر خزایی که مرا به خوبی راهنمایی کردند تشکر میکنم، اساتید عزیزم دکتر جلیلی، دکتر جامی،دکتر آقایی و دکتر حسینی نیز از جمله کسانی بودند که مرا تشویق و حمایت کردند و همینطور جناب صفایی رئیس بخش تحصیلات تکمیلی که بسیار به من کمک کردند و من قدردان لطف و زحمات همه این عزیزان هستم، از خانم دکتر شاکری که از دانشجویان دکترا هستند نیز متشکرم که به بنده کمک زیادی کردند.
پدر و مادرم نیز که همیشه در پیشرفتهای من جایگاه خاص خود را داشتند و همینطور خواهرم بسیار حمایت کننده و مشوق من بودند و یکی از اهدافی که مرا به این سمت سوق داد که مدال برنز دوره یازدهم را به مدال بهتری تغییر دهم، همین تشویقها و حمایت های خانواده بود که سبب شد مدال برنز دوره یازدهم را به مدال نقره تبدیل کنم و خوشحالم از اینکه این اتفاق آنها را خوشحال کرد.
وی همچنین پیشنهاد کرد؛ اگر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک سری سمینارهایی برگزار شود و یا مراسمی که دانشجویان بیشتر با فضای المپیاد آشنا شوند نتایج بهتری رقم خواهد خورد، چون سایر انجمنها حتی در دانشگاه فردوسی به شدت در زمینه نانو فناوری فعال هستند و در دانشگاه تهران هم که یک موج زیادی از دانشجویان وارد میشوند و معمولاً بخش عمدهای از برگزیدگان از دانشگاههای تهران هستند و این نشان میدهد که خیلی خوب روی دانشجویان کار میکنند.
لذا اگر در حوزه علوم پزشکی زمینه های نانو تقویت شود ، حقیقتاً کاربردی خواهد بود و در بحث درمان و خدمات پزشکی نیز ما میتوانیم از این حوزه بهره بگیریم. چون نانوفناوری یکی از حوزههای نوین است که بسیاری از ناممکنها را به ممکن تبدیل میکند. در دانشکده داروسازی هم اکنون استاد دکتر جعفری در این زمینه پیشگام هستند و حتی داروهایی که در حوزه نانو فناوری تولید میشود را صادر میکنند و این دستاورد ارزشمندی است.
دلاورخان با اشاره به فعالیت های غیر علمی خود نیز گفت: در حال حاضر جزو تیم والیبال دانشگاه هستم و سال گذشته در مسابقات شمال شرق کشور قهرمان شدیم ، لذا به دانشجویان هم توصیه میکنم که حتماً در کنار علم آموزی ورزش کنند، اساساً من معتقدم که نباید تک بعدی زندگی کرد و پیش رفت. برخی کارها میتوانند مکمل مسیر انسان باشند و از جمله این کارها میتواند ورزش باشد که هم برای تجدید قوا و روحیه و هم برای سلامتشان مفید است و در کنار آن سعی کنند، فضاسازی هایی داشته باشند که زندگی آنها را متنوع کند، مثلاً گلدانی را در کنار خود داشته باشند، با لوازم و ابزارهایی که پیرامون خود دارند، خلاقیتهایی را به خرج دهند و کارهایی از این دست که می تواند شرایط آن را از یکنواختی و احساسات ناخوشایند دور کند.